Friday, January 7, 2011

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ












ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Εμπεριστατωμένο άρθρο του κ. Τάτση, που δημοσιεύθηκε στο καλό ιστολόγιο "Θρησκευτικά", αποκαλύπτει τους κινδύνους της παραλαβής της “Κάρτα του πολίτη”, η οποία, όπως πολύ ορθά σημειώνει ο αρθρογράφος, είναι επικίνδυνη ασχέτως του αν έχει ή αν δεν έχει τον αριθμό 666, επειδή συνιστά κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Οπως, και πάλιν, πολύ σωστά επισημαίνει ο καλός αρθρογράφος, ένας τρόπος υπάρχει για τη ματαίωση του ηλεκτρονικού φακελλώματος των πολιτών. Η ξεκάθαρη οδηγία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας προς τους πιστούς να αρνηθούν να παραλάβουν την “Κάρτα”.

Να επισημάνουμε επίσης την ορθή παρατήρηση του αρθρογράφου ότι ο αγώνας εναντίον των σχεδίων της “Νέας Εποχής” ναρκοθετείται από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους στενούς συνεργάτες του ενώ το παρήγορο σημάδι είναι ότι πλειάδα ιεραρχών μας συνιστά ήδη την άρνηση παραλαβής της.

Η Ιεραρχία πρέπει να ανακαλέσει σε τάξη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ολιγομελή “πρασινοφρουρά” που τον περιβάλλει και να τους υποδείξει το καθήκον τους έναντι της Εκκλησίας.

Να προσθέσω όμως και μια άλλη ανάγκη. Εκτός από τη φάλτσα φωνή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου και ευάριθμων άλλων της Αρχιεπισκοπικής αυλής, υπάρχει και η χαίνουσα πυώδης πληγή της υπόσκαψης κάθε πνευματικού αγώνα από το γνωστό κληρικό της Πτολεμαίδας, το βωμολόχο, το σκανδαλοποιό και συστηματικό συκοφάντη ο οποίος αρθρογραφεί ως “Αμέθυστος”, ΙΚ, Ιωάννης Καρδάσης, ειδικός μπαρκοντολόγος (γράφε φαιδρολόγος), κτλ., κτλ..

Παρακαλώ θερμά όλους να του υποδείξουν το καθήκον του να κρεμάσει το πετραχήλι και να απέλθει εις τα ίδια για να κυτάξει την ψυχή του. Αφού διέσυρε τους πάντες από τον κεκοιμημένο άγιο Γέροντά του μέχρι και Αγίους της Εκκλησίας με τις χειρότερες ύβρεις και συκοφαντίες - τώρα άρχισε πόλεμο εναντίον του π. Παισίου!

Ο λόγος; Οχι μόνον επειδή αντιπαθεί τον “Γεροντισμό” - όπως ονομάζει την ευλάβεια των πιστών προς αγίους κληρικούς και μοναχούς - αλλά και επειδή ο π. Παίσιος με το πνευματικό του κύρος έγυρε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ όσων αγωνίζονται εναντίον της “Νέας Εποχής”. Ετσι ο “ειδικός μπαρκοντολόγος” (γράφε φαιδρολόγος) απομονώθηκε και βγάζει τα σώψυχά του εναντίον του Αγίου Γέροντα.

Είναι φανερόν ότι, αν το θέμα έμενε στο επίπεδο της φαιδρότητας, δεν χάθηκε ο κόσμος αν προσετίθετο ένα επιπλέον φαιδρό υποκείμενο στα ήδη - εν αφθονία -υπάρχοντα. Οταν όμως - πέραν της φαιδρότητας - έχουμε να κάνουμε με αδίστακτο συκοφάντη και υβριστή ακόμη και των Αγίων ουδείς νομιμοποιείται να σιωπά και προπαντός να προωθεί σε επιτελικές θέσεις τον καθαιρετέο αυτό κληρικό.

Οίκοθεν νοείται ότι η πιο στοιχειώδης αγάπη προς ένα τόσο προβληματικό άτομο επιβάλλει την απομάκρυνσή του από τον ιερό κλήρο - όχι μόνον για να σταματήσει την υπόσκαψη όλων των πνευματικών αγώνων - αλλά και γιατί αυτό επιβάλλει το ενδιαφέρον για να να σωθεί η ψυχή του.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του κ. Τάτση για την “Κάρτα ελέγχου του Πολίτη”, που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Η ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
============

Σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν την Κάρτα του Πολίτη, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης. Το νομοσχέδιο που θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση θα ψηφιστεί μέσα στο Μάρτιο και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Παρόλο που ο Υπουργός επεσήμανε ότι «θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα» ωστόσο για πρώτη φορά μας αποκάλυψε ότι η Κάρτα του Πολίτη σταδιακά θα μετατραπεί σε πολυκάρτα. Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη είπε ότι σε αυτή εκτός από το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, τον αριθμό του δημοτολογίου, τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας, θα ενσωματωθεί σταδιακά και η φοροκάρτα αλλά και άλλες κάρτες (π.χ. υγείας). Πρόκειται ουσιαστικά για μία Κάρτα πλήρους ελέγχου της ζωής των πολιτών. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρουσιάζουν την Κάρτα ως εργαλείο στα χέρια των πολιτών που θα αποκτήσουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε κοινά αγαθά....Ουσιαστικά όμως μέσα από την Κάρτα σχεδιάζεται η πλήρης καταγραφή και ανάλυση όλων των κινήσεων κάθε πολίτη. Πώς προστατεύονται τα λεγόμενα προσωπικά δεδομένα όταν κάποιοι γνωρίζουν τις οικονομικές κινήσεις, την κατάσταση της υγείας, τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας μας; Ποια είναι τελικά τα δεδομένα που απομένουν πραγματικά προσωπικά δηλαδή δικά μας; Και ποιος αλήθεια γνωρίζει όσους θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της Κάρτας μας και με ποιο τρόπο και για ποιους σκοπούς θα τα επεξεργάζονται; Για να μην αναφερθούμε εδώ στον κίνδυνο κλοπής των στοιχείων αυτών από επιτήδειους αφού ως γνωστόν κάθε ηλεκτρονική εφαρμογή υπόκειται σε «ξεκλείδωμα» από «ηλεκτρονικούς κλέφτες».

Η φιλοδοξία του αρμόδιου για το θέμα Υπουργού στο τέλος του 2011 να έχουν Κάρτα του Πολίτη δέκα εκατομμύρια Έλληνες, δηλαδή όλοι οι Έλληνες, πρέπει να διαψευστεί στην πράξη με συλλογική άρνηση παραλαβής της από όλους τους πιστούς κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας. Το αυτεξούσιο που ο Θεός χάρισε στους ανθρώπους δεν θα επιτρέψουμε να μας το αφαιρέσουν τα στελέχη μιας κυβέρνησης που οδηγεί την πατρίδα στο χείλος της καταστροφής. Αρκετές αποφάσεις ανεχτήκαμε ως πολίτες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Δεν θα ανεχτούμε πλέον και την πλήρη δουλεία μας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση της Νέας Εποχής που θέλει να μας μετατρέψει σε αριθμούς εύκολα ελεγχόμενους. Η προς την Εκκλησία διαβεβαίωση ότι η Κάρτα δεν θα περιέχει τον αριθμό 666 δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο αποδοχής της. Ακόμη και χωρίς το 666 η Κάρτα του Πολίτη είναι εργαλείο ελέγχου των πολιτών μέσα σε μια κοινωνία όχι προσώπων αλλά αριθμών.

Αναμένουμε η Ποιμαίνουσα Εκκλησία να αφουγκραστεί επιτέλους την αγωνία του ποιμνίου. Κάθε αναβλητικότητα στη λήψη απόφασης για την Κάρτα του Πολίτη αποκαλύπτει έναν φιλοκυβερνητισμό που τουλάχιστον απογοητεύει τους πιστούς. Ευτυχώς που πολλοί Ιεράρχες έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεση τους στην Κάρτα του Πολίτη. Από αυτούς ζητούμε να αναλάβουν τον συντονισμό ενεργειών που θα οδηγήσουν σε απόφαση της Ιεραρχίας που θα ακυρώσει στην πράξη την κυβερνητική επιδίωξη επιβολής ηλεκτρονικού ελέγχου των πολιτών.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment