Friday, October 5, 2018

Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Οι δημοσιογράφοι έμειναν ενεοί στο άκουσμα ότι ο σεβ. Φιλίππων ακούει το συγκρότημα iron maiden!  
Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι ο δεσπότης δεν ξέρει τι λέει! Φαίνεται η ασχετωσύνη του, μόνο που πρέπει να αλλάξει επικοινωνιολόγο για να μην εκτίθεται. 

Το θέμα είναι να καταλάβουμε, πώς λειτουργούνε κάποιοι από τους επισκόπους που θέλουν να δημιουργούν δημόσιο προφίλ. Είναι ασύμβατο οι επίσκοποι να χρησιμοποιούν επικοινωνιολόγους και να ανεβάζουν αναρτήσεις στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων, για να προβάλουν το ψεύτικο προφίλ τους. Η ψευτιά κανέναν δεν πείθει. Θα μπορούσε ο δεσπότης να αναφερθεί στην παγκόσμια λογοτεχνία και ιστοριογραφία για τον Alexander the Great. 

Η αναφορά του στο συγκρότημα iron maiden είναι τελείως ατυχής. Καλά αυτοί που του είπαν αυτό, δεν του είπαν και το άλλο για την ατίμωση του Σταυρού και της Ελληνικής σημαίας από αυτό το συγκρότημα; Πώς να το κάνουμε! Αν εγώ πω ότι χθες το βράδυ διασκέδαζα σε rave party θα γίνω πιστευτή; 

Πολλοί επίσκοποι και εν γένει κληρικοί έχουν την αγωνία να φανούν εκσυγχρονισμένοι με αποτέλεσμα ή να γελοιοποιούνται ή να εκκοσμικεύονται. Λίγη αυθεντικότητα δεν μπορούμε να έχουμε; Αυτό δείχνει την αδυναμία μας να υποστηρίξουμε αυτό που είμαστε και επαγγελόμαστε. 

Το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις, αν θελήσουμε να το αναλύσουμε ψυχολογικώς. Κάτω από όλα αυτά φωλιάζουν κόμπλεξ και συμπλέγματα, που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ποιμαντική της Εκκλησίας. Και η πηγή βέβαια όλων των συμπλεγμάτων είναι η απιστία. Αν είχαμε πίστι και αγάπη στο Θεό θα υπομέναμε και τις λοιδορίες, ότι είμαστε καθυστερημένοι κ.τ.λ.. Όμως ποιός είναι αυτός, που δεν μπορεί να σεβαστεί την αλήθεια του άλλου σε μία κοινωνία ανεκτικότητος όπως θέλουν να λένε; 

Η διαλεκτική σχέση του χριστιανού με τον κόσμο πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια και στην αυθεντικότητα! 

ΠΗΓΗ:

Ιστολόγιο "Τρελογιάννης" 

No comments:

Post a Comment