Friday, October 5, 2018

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ


ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Απλό δείγμα των οικουμενιστικών επιδόσεων του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Η προχωρημένη συμπροσευχή του Σεβασμιώτατου με αιρετικούς, αλλά και οι άλλες του οικουμενιστικές επιδόσεις, τον καθιστούν απολύτως αναξιόπιστο στην συνείδηση των Ορθοδόξων.

Τώρα τελευταία, όμως, άρχισε να παριστάνει τον αμύντορα της Ορθοδοξίας για να εξασφαλίσει συμπαράσταση από τους παραδοσιακούς πιστούς και τις παραδοσιακές Ορθόδοξες Εκκλησίες υπέρ των θέσεων της Εκκλησίας της Ρωσσίας για το Ουκρανικό.

Δεν τρώμε βέβαια κουτόχορτο.

Οι Ρώσσοι με τους Φαναριώτες αμιλλώνται ποιος θα δείξει μεγαλύτερο οικουμενιστικό οίστρο και πιο δουλική στάση έναντι του Βατικανού και του ΠΣΕ, ακόμη και έναντι των αλλοθρήσκων.

Όσο για τους Αντιοχειανούς καλύτερα να μη μιλάμε. Πρόκειται για unclassified case.

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι ΜΟΝΟΝ δύο παραδοσιακές Ορθόδοξες Εκκλησίες υπάρχουν: Της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, οι οποίες δεν συμμετέχουν στο ΠΣΕ, η δε Εκκλησία της Βουλγαρίας, ούτε στον ατελέσφορο διάλογο με τους Παπικούς.

Πέραν των δύο αυτών Εκκλησιών υπάρχουν -ευτυχώς- εκατοντάδες παραδοσιακοί επίσκοποι σε πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίοι δεν έκλιναν γόνυ στον Βάαλ του Οικουμενισμού. 

Υπάρχουν χιλιάδες μοναστήρια της Ορθοδοξίας που είναι δεινοί πολέμιοι του Οικουμενισμού.

Υπάρχουν -Δόξα σοι ο Θεός- δεκάδες εκατομμύρια παραδοσιακοί πιστοί, οι οποίοι παρακολουθούν αποκαρδιωμένοι τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Φαναρίου, της Μόσχας και της Αντιόχειας, αλλά και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Τα αλληλοκαρφώματα των Φαναριωτών και των μοσχοβιτών δεν μας πείθουν. Δυστυχώς για την Ορθοδοξία και οι δύο Εκκλησίες -ή τουλάχιστον η εκκλησιαστική τους ηγεσία- έκλιναν γόνυ στον Βάαλ του Οικουμενισμού.

1 comment:

  1. Βγαίνει σωστή η πρόβλεψη, οτι στό
    δίπολο της σύγκρουσης Μόσχας και Φαναρίου η εκκλησία της Μόσχας θα αναγκαστεί νά ορθοδοξήσει την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη . Ο Θεός ευαρεστείται στην ειλικρινή και άδολη πίστη . Όμως εμείς ως άνθρωποι εκμεταλλευόμαστε έστω καιροσκοπικά την κάθε συμμαχία , άν είναι πρός το συμφέρον .

    Θά πρέπει ως πρός τά ανωτέρω νά διαφοροποιήσουμε την Κανονική υπο τον μητροπολίτη Ονούφριο εκκλησία της Ουκρανίας . Μέ την ευκαιρία ας δοθεί και μία ηχηρή απάντηση πρός διαφόρους ψεύτες και συκοφάντες, που μάς απασχόλησαν προσφάτως ( ΡιζοΤσακιρογλουΣακαλοΣημάτηδες ). Η
    επικαιρότητα αναδεικνύει το μέγεθος των ψευδών τους .

    1) Ο επίσκοπος Λογγίνος της Κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας δεν αποτειχίστηκε απο μία εκκλησία, στην οποία δεν ανήκε, δηλαδή απο το πατριαρχείο της Μόσχας ! Η επικαιρότητα αναδεικνύει όχι μόνο την Κανονική του εξάρτηση απο το πατριαρχείο Μόσχας , αλλά και πόσο ισχυροί δεσμοί υπάρχουν μέ την Ρωσική εκκλησία .

    2) Ο Λογγίνος δεν αποτειχίστηκε απο τον πατριάρχη Κύριλλο για εθνοφυλετικούς λόγους! Τουναντίον όλα τά γεωπολιτικά συμφέροντα του λαού της Ουκρανίας είναι μέ την εκκλησία της Μόσχας και τον προκαθήμενό της πατριάρχη Κύριλλο . Δηλαδή η αποτείχιση του Λογγίνου αντιστρατεύεται την γεωπολιτική θέση της Ουκρανίας και τα συμφέροντά της .

    3)Ο Λογγίνος δεν αποτειχίστηκε για νά γίνει δημοφιλής , γιατί μόνο αυτό δεν γίνεται μέσα σέ αυτό το εκρηκτικό
    γεωπολιτικό πεδίο .

    Η αποτείχιση του Λογγίνου, κ. Σημάτη και λοιποί αρθρογράφοι και χειροκροτητές του εν λόγω ιστολογίου ,είναι ένας ηρωισμός! Έγινε καθαρά για λόγους πίστεως! Αποτειχίστηκε απο μία εκκλησία , απο την οποία είναι άμεσα και ζωτικά εξαρτημένος αντιστρατευόμενος την γεωπολιτική θέση της χώρας και τά αισθήματα και συμφέροντα του λαού . Εσείς οι διάφοροι ΡιζοΤσακιρο......μείνετε στην ασφάλεια του " καθαρού " Ποτηρίου , παραβιάζοντας ασύστολα τον 15ο Κανόνα της Α/Β συνόδου , που λέει νά επαινούμε και όχι νά καταρώμεθα αυτούς που αποτειχίζονται απο την εκκλησιαστική τους αρχή για λόγους πίστεως!

    ReplyDelete