Thursday, October 4, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΡΕΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΡΕΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ορθές και επί της ουσίας οι δηλώσεις του Καθηγητή κ. Ηρακλή Ρεράκη, Πρόεδρου της ΠΕΘ, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, για τις απειλές του Υπουργείου Παιδείας, σε βάρος των ευσυνείδητων θεολόγων, οι οποίοι αρνούνται να διδάξουν το οικουμενιστικό - θρησκειολογικό μάθημα των θρησκευτικών και συνεχίζουν να κατηχούν ορθόδοξα τους μαθητές τους. 

Πλην, όμως, ας μην κοροιδευόμαστε! 

Ενόσω οι συνειδητοί άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την εξουσία αυτά τα αποκαρδιωτικά και απαράδεκτα θα συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας.

Ας ελπίσουμε ότι σε ορισμένους μήνες θα υπάρξει νέα κυβέρνηση, η οποία βέβαια δεν θα εμφορείται από ακραιφνώς ορθόδοξο φρόνημα, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει αυτό το μένος εναντίον της Ορθοδοξίας, της Εκκλησίας και της πίστης μας.

Βεβαίως "οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν ότι το πραγματικό πρόβλημα για την διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν είναι οι ΚΑΙΡΟΣκόποι, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο συνωμότης των αθέων Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος υποδαυλίζει και προωθεί την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών.

Δυστυχώς η ΠΕΘ -και δη ο κ. Ρεράκης- έχει αφήσει τον Αρχιεπίσκοπο στο απυρόβλητο και έτσι διευκολύνουν τα σχέδια των εχθρών του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η σιωπή της Ιεραρχίας για τις απειλές του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος των ευσυνείδητων θεολόγων δείχνει αφενός μεν την ισχύ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που επέβαλε σιωπητήριο στην Ιεραρχία, αλλά και το ψοφοειδές φρόνημα των πλείστων αρχιερέων, οι οποίοι, αν και διαφωνούν κάθετα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών, τηρούν εκκωφαντική αποκαρδιωτική αφωνία για τα τεκταινόμενα.

No comments:

Post a Comment