Thursday, June 7, 2018

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο CEO ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο CEO ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στον διάλογο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που δημοσίευσε η εφημερίδα “Καθημερινή”, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να παραιτηθεί, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της Εκκλησίας, που καλείται ένας επίσκοπος να παραιτηθεί, επειδή δεν είναι αποτελεσματικός στην διαχείριση των οικονομικών της επισκοπής του.

Οι Ιεροί Κανόνες επιβάλλουν την καθαίρεση επισκόπου ΜΟΝΟΝ, αν έχει υποπέσει σε σοβαρά παραπτώματα (σαρκικά, κλοπή, φόνο) και ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο, επειδή η επισκοπή που ποιμαίνει έχει οικονομικά προβλήματα.

Θα αντιταχθεί ίσως: Ο Πατριάρχης δεν ζήτησε την καθαίρεση του Αρχιεπισκόπου, αλλά του υπέδειξε επιτακτικά να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κανόνας που επιτρέπει σε ένα επίσκοπο να παραιτηθεί, εκτός αν τον έχουν εγκαταλείψει οι ψυχοσωματικές του δυνάμεις.

Αφού, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι αδιάβλητος ιεράρχης δεν μπορεί να καθαιρεθεί και αφού διατηρεί στο ακέραιο τις ψυχοσωματικές του δυνάμεις, δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραιτηθεί, αλλά ούτε ο Πατριάρχης έχει δικαίωμα να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Η ιταμή υπόδειξη του Παναγιώτατου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να παραιτηθεί, αποκαλύπτει την έλλειψη σεβασμού που τρέφει προς τους Ιερούς Κανόνες. 

Παράλληλα καθιστά σαφές ότι η συνείδηση του Πατριάρχη έχει εκκοσμικευθεί, σε τέτοιο βαθμό, ώστε αδυνατεί να κατανοήσει, ότι ο επίσκοπος είναι πνευματικός πατέρας της επισκοπής που ποιμαίνει και όχι ο CEO  θυγατρικής επιχείρησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, μάλιστα, η οικονομική δυσπραγία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι τεχνητή και καρπός ραδιουργίας, για να εξαναγκαστεί ο Σεβασμιώτατος σε παραίτηση.

Κατά τα 19 χρόνια της ποιμαντορίας του, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ουδέποτε αφέθηκε να διαχειριστεί τα οικονομικά της Εκκλησίας.

Άνθρωποι του Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου ανέλαβαν την διαχείριση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής.

Η διαδικασία της αντικανονικής εκπαραθύρωσης του Αρχιεπισκόπου έγινε ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τον Πατριάρχη, από την στιγμή που ο Σεβ. Αμερικής προσπάθησε να ελέγξει τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.

Φαίνεται ότι ο έλεγχος άρχισε να φέρνει στο φως ατασθαλίες, οπότε για να κουκουλωθούν, έγινε επιτακτική η εκδίωξη του Σεβασμιώτατου. 

Με αυτά τα δεδομένα η εκπαραθύρωση του Αρχιεπισκόπου θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και μάλιστα πολύ σύντομα, πριν το νήμα των αποκαλύψεων, για τις όποιες ατασθαλίες, φθάσει σε σημείο που δεν θα μπορούν να κουκουλωθούν.

1 comment:

  1. Καιρός προσευχής. Προσευχόμαστε καθημερινά ο καλός Θεός να φυλαττει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

    ReplyDelete