Wednesday, June 6, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Απευθύνουμε θερμή συναδελφική ευχαριστία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ, για την διοργάνωση της Επιστημονικής Ημερίδας "Οι αποφάσεις του Συμβουλίου για τα Θρησκευτικά: Νέα δεδομένα -προοπτικές."

Είμαστε βέβαιοι ότι οι εξαίρετοι ομιλητές της Ημερίδας θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε ποιές είναι οι νομικές και άλλες επιπτώσεις, που προκύπτουν, μετά τις θετικές, για τον ορθοδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.

Παρακαλούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ, εκτός από την Ημερίδα που διοργανώνει και τις άλλες παραστάσεις που προβαίνει, να τολμήσει να συγκρουστεί ευθέως και να καταγγείλει στον Ελληνικό λαό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως την κινητήρια δύναμη και το εφαλτήριο των αθέων, που απεργάζονται κακά, για την ορθόδοξη παιδεία των παιδιών μας.

Οι Ημερίδες, οι ομιλίες, τα άρθρα, οι συναντήσεις με αρμοδίους κτλ. είναι χρησιμώτατα εργαλεία για την πραγματοποίηση του στόχου μας.

Αν δεν πλήξουμε, όμως, το στρατηγείο του εχθρού, που εδρεύει -όπως όλοι γνωρίζουμε- στην οδό Φιλοθέης-, θα αποτύχουν οι αγώνες τόσων πολλών και τόσο αξιόλογων ανθρώπων, που πολεμούν για την διάσωση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ας υποθέσουμε ότι μία χώρα απειλείται.

Είναι φυσικό να εξοπλιστεί με όπλα που αντιμετωπίζουν τον εχθρό στον κυβερνοχώρο, στον αέρα, στην θάλασσα και στην ξηρά.

Αν, όμως, όλο αυτό το οπλοστάσιο, που απέκτησε δεν τον χρησιμοποιήσει ορθά, αλλά χτυπά δεξιά-αριστερά, χωρίς να στοχοποιήσει το στρατηγείο του εχθρού κινδυνεύει να χάσει τον πόλεμο.

Καλά, λοιπόν, τα άρθρα, καλές οι Ημερίδες, καλές οι ομιλίες, καλά τα ψηφίσματα, καλές οι δικαστικές αποφάσεις, καλή η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, αλλά, αν ο Αρχιστράτηγος του εχθρού εξακολουθήσει να μένει στο απυρόβλητο, θα έχει κάθε ευχέρεια να ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του και να συνεχίσει το ανόσιο έργο του, μέχρις ότου το ολοκληρώσει.

No comments:

Post a Comment