Wednesday, June 6, 2018

Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ


Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Οσιολογιώτατος Iερομόναχος Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης έστειλε επιστολή στoν κ. Ανδρέα Κυριακού, Γενικό Γραμματέα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους” και υπεύθυνο της έκδοσης του περιοδικού “Ορθόδοξη  Μαρτυρία”, με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι ο συντάκτης του επαίσχυντου πολυχρονισμού του Πάπα Βενέδικτου όταν επισκέφθηκε το Φανάρι το 2006.

Εκφράζουμε την πιο μεγάλη μας χαρά για την διάψευση του σεβαστού μας π. Αθανάσιου. 

Στο διαδίχτυο -και όχι μόνον- γίνεται -για πολλά χρόνια τώρα- συστηματική αναφορά ότι ο π. Αθανάσιος είναι ο συντάκτης του πολυχρονισμού. Ίσως, επειδή είναι ο Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας ή ίσως, επειδή οι Οικουμενιστές διέδιδαν την πληροφορία, για να εκθέσουν τον σεβαστό Ιερομόναχο και να τον καταστήσουν συνένοχο με τις αβαρίες τους σε θέματα πίστεως.

Με την διάψευση αυτή, οι διαδόσεις σε βάρος του π. Αθανάσιου μένουν αστήρικτες, μετέωρες και συκοφαντικές. 

Ίσως, αν ο σεβαστός Ιερομόναχος διέψευδε την πληροφορία, που κυκλοφορούσε ευρέως στο διαδίχτυο από το 2006, όταν ο Πάπας Βενέδικτος επεσκέφθη το Φανάρι, η φημολογία σε βάρος του δεν θα έπαιρνε τόση έκταση.

Εκφράζουμε, λοιπόν, την ολόθυμη χαρά μας για την διάψευση, η οποία ελπίζουμε ότι θα θέσει τέρμα στην ανακριβή και συκοφαντική φημολογία σε βάρος του π. Αθανάσιου. 

No comments:

Post a Comment