Friday, June 29, 2018

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ


ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Αρχιμανδίτης Γρηγόριος, έγραψε, ότι, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του π. Εφραίμ Βατοπαιδινού στην Αθήνα, μόνον ορισμένοι μοναχοί πήγαν, εξ ιδίων, χωρίς να αντιπροσωπεύουν τις Μονές τους, επειδή όλοι οι Αγιορείτες Ηγούμενοι -και όχι μόνον- γνωρίζουν το ποιόν του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Αυτό ήταν!

Άκουσαν οι Βατοπαιδινοί τον ισχυρισμό του π. Γρηγόριου και βάλτηκαν αμέσως να τον διαψεύσουν! 

Και το πέτυχαν.! 

Ενώ, στην παρουσίαση του βιβλίου για την ζωή του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, στην Αθήνα, δεν παρεβρέθηκε κανένας Αγιορείτης Ηγούμενος, στην Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρόν τους, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Πέτρος. 

Ο π. Ελισσαίος μάλιστα στον χαιρετισμό του  “αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση και σύνδεσμο του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη με τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Ο Γέροντας ήταν είχε διοικητικό χάρισμα, αφού γνώριζε ποιο ήταν το πρώτο και ποιο το δεύτερο, είχε πνευματική θεωρία, είχε υψηλό φρόνημα για την πνευματική ζωή, ήταν αυθεντικός και όχι αυταρχικός και πως ήταν καυσοκαλύβης, αφού όπως όλοι οι άγιοι, ότι δεν ήταν καλογερικό το εγκατέλειπε, ενώ -όπως είπε- οι πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου συνεχίζουν μέχρι σήμερα τα ποικίλα έργα φιλανθρωπίας και προσφοράς ως υπακοή στον Γέροντα τους.”

Προσέξτε τι έκανε ο π. Ελισσαίος.

Δεν παρουσιάζει απλά τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό ως σπουδαίο μάνατζερ, με οργανωτικές ικανότητες, αλλά και ως άνθρωπο με “πνευματική θεωρία”, η πολιτεία του οποίου είναι σύννομη με τους υπόλοιπους Αγίους!!! 

Δηλαδή τον θεωρεί και ως μοναχό που έβλεπε το άκτιστο φως!!! (έβλεπε τον Χριστό!!!), αλλά και τον συγκαταρίθμησε μεταξύ των άλλων Αγίων!!!

Αλήθεια! Τι χρειαζόμαστε την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού ο Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος δημόσια ανακηρύσσει Αγίους;

Παράλληλα έδωσε κάλυψη στην προκλητική δημοσιοποίηση της φιλανθρωπίας της Μονής Βατοπαιδίου ισχυριζόμενος ότι οι Βατοπαιδινοί ασκούν την φιλανθρωπία αυτάρεσκα “ενώπιον των ανθρώπων”, επειδή αυτή ήταν η εντολή που τους έδωσε ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός.!!! Λες και αυτό εξυψώνει τον πλανεμένο μοναχό, αντί να τον εκθέτει, ή λες και επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του π. Ελισσαίου ότι ο π. Ιωσήφ είχε πνευματικές θεωρίες.!!!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμό η κατάπτυστη ομιλία του π. Ελισσαίου, αν και, για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα και περισσότερα από αυτόν.

Δεν κρύβω, όμως, την απογοήτευσή μου, από την παρουσία του Αρχιμανδρίτη Πέτρου Διονυσιάτη στην εκδήλωση.

Και τι δεν κάνουν τα κοτόπουλα ρε παιδιά! Είναι απίστευτο πράγμα.!

4 comments:

  1. Με απογοητεύσατε κ. Τελεβάντο! Περιμένα ένα πιο "πιπεράτο" άρθρο την επομένη του αρχιερατικού μνημοσύνου του γ. Ιωσήφ Βατοπαιδινού!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η Ρομφαία δεν δημοσιεύει φωτογραφία που δείχνει ότι γονατίζουν μπροστά στον τάφο του π. Ιωσήφ. Μπορείτε να μου την βρείτε για να τους συγυρίσω δεόντως;;

      Delete
    2. http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/22577-9etes-mnimosuno-gerontos-iosif-batopaidinou-foto-binteo
      ----------
      http://www.romfea.gr/agioritika-nea/22586-xalkidos-xrusostomos-o-gerontas-iosif-itan-pantote-afanis-kai-tapeinos

      Delete
    3. Τέλειο! Θα δείτε τι συγύρισμα θα ακολουθήσει. Σαν δεν ντρέπονται!

      Delete