Tuesday, June 5, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών πέρασε λίγο μετά της 10.00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε εθιμοτυπική όμως σύμφωνα με πληροφορίες τους δύο Προκαθημένους απασχόλησαν πολλά θέματα, όπως η διαφορά τους για το ναό στο Κτήμα Προμπονά, το θέμα της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ, η αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας και άλλα καυτά θέματα που απασχολούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα.”

Είναι φανερόν ότι μόνον εθιμοτυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του Πατριάρχη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αφού κατ’ αυτήν συζητήθηκαν όλα τα ουσιαστικά προβλήματα, που απασχολούν σήμερα την Ορθοδοξία (Αυτοκεφαλία Ουκρανίας, άρση του Σχίσματος της Εκκλησίας των Σκοπίων, η κυριότητα του κτήματος Προμπονά κτλ.).

Πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Μακάρι οι δύο Εκκλησίες να συντονίζονται, με προσωπική επαφή των δύο Προκαθημένων, ώστε να αποφεύγεται ο σκανδαλισμός του κόσμου, από την παραπομπή στα πολιτικά δικαστήρια θεμάτων που πρέπει να λύνονται μεταξύ των δύο Πρωθιεραρχών.

Ευχάριστο, επίσης, το γεγονός ότι ο Πατριάρχης έθεσε το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας και της άρσεως του Σχίσματος της Εκκλησίας των Σκοπίων υπόψη του Μακαριώτατου ώστε να διαβουλευθούν για την κατά Θεόν διευθέτηση των θεμάτων.

Βεβαίως οι πιστοί ούτε τον Οικουμενιστή  Πατριάρχη Βαρθολομαίο εμπιστεύονται, ούτε τον Οικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά ας ελπίσουμε να τους φωτίσει ο Θεός να δώσουν κατά Θεόν λύση στα τρέχοντα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment