Saturday, June 16, 2018

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ


ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η Θεολογική Ημερίδα στην Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε η “Σύναξις Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών” για τον Οικουμενισμό, την Σύνοδο της Κρήτης, το Σχίσμα και την Αποτείχιση.

Στην Ημερίδα συμμετείχε πλήθος πιστών και πολλοί κληρικοί και μοναχοί.

Διαπρεπείς θεολόγοι (π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Σεραφείμ Ζήσης, π. Άγγελος Αγγελακόπουλος και π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος) και άλλοι ομιλητές (κληρικοί και λαικοί) έδωσαν την ορθή απάντηση στα θέματα που αφορούν τον Οικουμενισμό και την Σύνοδο της Κρήτης, αλλά και υπέδειξαν τον ενδεδειγμένο τρόπο αντίδρασης στην οικουμενιστική λαίλαπα.

Η επιτυχία της Ημερίδας φάνηκε αμέσως, αφού τόσον οι Οικουμενιστές όσον και οι Σχισματικοί, που αυτοπροσδιορίζονται ως Αποτειχισμένοι, άρχισαν να βάλλουν, με καταιγιστικό πυρ, εναντίον της Ημερίδας.

Φυσικό είναι τα δύο δαιμονικά άκρα να ενοχλούνται από την θεολογική κατοχύρωση της μέσης βασιλικής οδού.

Παρόλον ότι δεν μας δόθηκε ο χρόνος να μελετήσουμε εις βάθος όλες τις εισηγήσεις της Ημερίδας, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι η συμβολή του π. Σεραφείμ Ζήση σπάει κόκκαλα και θέτει τα πράγματα στην ορθή τους βάση.

Συγχαίρουμε θερμά τους διοργανωτές της Ημερίδας, τον π. Θεόδωρο Ζήση και τους συναγωνιστές του, και ελπίζουμε ότι και στο μέλλον θα μας χαρίσουν παρόμοιας αξίας θεολογική παραγωγή.

1 comment: