Monday, June 4, 2018

ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ


ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Με λαμπρά Ευχαριστηριακή Σύναξη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, στις αυλές της Κυρίας Θεοτόκου, την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Ελεούσας του Κύκκου, τιμήθηκε η ιερή μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού.

Κατά την εύσημο αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήριά του o σεπτός Καθηγούμενος της Μονής και Προκαθήμενος της Τοπικής Εκκλησίας, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο οποίος και επέλεξε, για άλλη μια χρονιά, να βρεθεί στην Μονή της μετανοίας του για να εορτάσει, με την δέουσα σεμνότητα, την μνήμη του προστάτη Αγίου του.

Ο Πανιερώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη, ακολούθως, της θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από πατέρες της Μονής και κληρικούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κύκκου και Τηλλυρίας.

Αμέσως μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος δέχθηκε τα σεβάσματα και τις συγχαρητήριες ευχές των αδελφών και πατέρων της Μονής, των κληρικών και του περιεστώτος λαού.”

Εύγε, εκ μέσης καρδίας, Πανιερώτατε Κύκκου! Ούτε οι αδελφοί ιεράρχες της Μονής Κύκκου Κυρηνείας Χρυσόστομος και Ταμασού Ησαίας δεν συλλειτούργησαν μαζί σας για τα ονοματήριά σας.

Με την ίδια σεμνότητα εορτάζουν την ονοματική τους εορτή και οι Μητροπολίτες Τριμυθούντος και Μόρφου και άλλοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την εκκοσμικευμένη πρακτική των συλλείτουργων, για τα ονοματήρια Ιεραρχών στην Κύπρο, καλλιέργησε ο “Γέροντας”, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο "ακτιστοφωτίτης" (τρομάρα του!), πνευματικός γόνος του Θεομπαίκτη, φαύλου και προπαντός κακόδοξου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου να υιοθετήσουν την κατά Θεόν πρακτική του εορτασμού των ονοματηρίων τους και όχι την εκκοσμικευμένη πρακτική του Πανιερώτατου Λεμεσού. 

No comments:

Post a Comment