Monday, June 4, 2018

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Ιδού η πατριωτική Εγκύκλιος, που εξαπέλυσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, για την Μακεδονία μας και τα Συλλαλητήρια, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη:
“Αγαπητοί μου,
Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Μακεδονίας είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εγρήγορση και χωρίς εφησυχασμό.
Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας. Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.
Έτσι, λοιπόν διακηρύσσουμε καί πάλι:
• Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
• Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την εθνική ιστορία μας.
• Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.
• Δεν το διαπραγματευόμαστε.
• Δεν το εκχωρούμε σε κανένα.
Η Ιερά Μητρόπολή μας θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα στην Κατερίνη.
Συμμετέχουμε για να διακηρύξουμε την αυτονόητη αλήθεια ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!”
Θαυμάσια η εγκύκλιος του Σεβ. Κίτρους. Πραγματικό προσκλητήριο για τον αγώνα του έθνους, για να μη ξεπουληθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας και η Ιστορία μας στους Σκοπιανούς της Βαδράσκας.
Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος (σύμφωνα με ένα φίλο μου Συριζώνυμος ή Κοπρώνυμος), που δεν άφησε ούτε ένα αγώνα της Εκκλησίας και της πατρίδας που να μην ξεπουλήσει, φρονεί ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να συμμετέχει στα Συλλαλητήρια, αλλά ότι το θέμα πρέπει να το χειριστούν -εν λευκώ- οι φίλοι του Τσίπρας και Κοτζιάς.
Ευτυχώς οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας, ο ένας μετά τον άλλο, δεν έχουν λόγο να προσκυνούν τους άθεους που ζουν αστεφάνωτοι με την μητέρα των αβάπτιστων παιδιών τους. Ούτε λαμβάνουν υπόψη τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου. Γι' αυτο και συμμετέχουν ενεργά στην διοργάνωση των Συλλαλητηρίων και αρνούνται να αφήσουν στα χέρια των εθνομηδενιστών και των Χριστιανομάχων το μέλλον της πατρίδας μας.

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Αυτές οι παλιοκαρότσες οι doloroses νά μήν τσουλάνε στά κακοτράχαλα γκαλντερίμια , νά μην πετάνε , ας πούμε , ή νά μήν γίνονται και υποβρύχια ! Νά θέλει νά πάει κανείς π.χ. μέχρι την Σκιάθο νά απολαύσει το μπανάκι του και νά μήν εξυπηρετούνε ! Νά υποβάλλουν τους ανθρώπους σε τόσα βάσανα ! Φαντάσου νά κάνει κανείς μία κουρσάτη βουτιά στον Παγασητικό και νά βγαίνει στην Σκιάθο ! Γειά σας ήρθαμε ! Πολύ μέ συγκινεί τό μαρτύριο αυτών των ανθρώπων ! Υπάρχουν και τά ανεμόπτερα ρέ παιδιά ! Νά σας βλέπουμε νά ίπτασθε !

    ReplyDelete