Thursday, December 1, 2016

ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ


ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως είναι τοις πάσι γνωστόν, απέβη τελευταίως προσφιλές εφαλτήριο οικουμενιστικών ακροβασιών (γράφε ασχημιών), χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα, «κατ’ άνθρωπον λέγω», η ελπίς να δοθεί, επιτέλους, ένα τέλος στον παρατεινόμενο σκανδαλισμό του λαού του Θεού. Έτσι, με αφορμή την εορτή του αγίου αποστόλου Ανδρέου του πρωτοκλήτου, κατέφθασε στο Φανάρι και δη στον πατριαρχικό ναό του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, αντιπροσωπεία του Παπικού μορφώματος (κατά τον Παναγιώτατον κ. Βαρθολομαίον «της αδελφής Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης»). Του εσμού των αιρετιζόντων «κληρικών» προεξήρχε ο Ελβετός καρδινάλιος Εκλαμπρότατος κ. Κουρτ Κωχ και εις αυτήν συμμετείχε και ο καρδινάλιος του Μονάχου. Όποιος ρίξει μια ματιά στις φωτογραφίες που παρατίθενται στα διάφορα ιστολόγια θα δει ότι ο Εκλαμπροτατος κ. Κωχ κατέλαβε θρόνον υψηλόν έναντι του Οικουμενικού Πατριάρχου με τα άλλα μέλη της Παπικής αντιπροσωπείας να έχουν καταλάβει τα παραθρόνια εκατέρωθεν αυτού. 

Οι Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν αυστηρότατα τη συμπροσευχή με αιρετικούς, μάλιστα δε προνοούν καθαίρεση για τους κληρικούς που διαπράττουν αυτό το παράπτωμα. Όμως επειδή, κατά προτέραν ρήσην του Παναγιωτάτου, αυτοί αποτελούν «τείχη του αίσχους», δεν υφίσταται καμμία απολύτως ανάγκη να τους τηρούμε, ή να τους λαμβάνουμε υπ’ όψιν, ούτε ψιλώ ονόματι!!! Λειτουργούν οι σημερινοί ιεράρχες τη κραυγαλέα παρουσία κακοφρόνων, τους οποίους οι ίδιοι προσεκάλεσαν, και δεν τους περνά καν από το μυαλό ότι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αλέξανδρος προτιμούσε να αποδημήσει προς Κύριον παρά να λειτουργήσει μαζί με τον αιρετικό Άρειο. 


Οι σημερινοί οικουμενιστές, αντί να ορθοτομούν τον λόγον της αληθείας, όπως επιβάλλεται να πράτουν αείποτε ως επίσκοποι του Χριστού, προτιμούν να καινοτομούν χωρίς τελειωμό. Ιδίως τώρα, που κατάφεραν να «περάσουν» στο Κολυμβάριο τη διαβόητη παράγραφο 6 (περί «ετεροδόξων Εκκλησιών») δείχνουν να είναι πλέον ασυγκράτητοι στις απροσχημάτιστες τους οικουμενιστικές σχοινοβασίες. Παρήγορο σημείο στη σημερινή, λόγω των οικουμενιστικών μεθοδεύσεων, ζοφώδη και ζοφερή κατάσταση αποτελεί η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς  Συνόδου της εν Βουλγαρία Εκκλησίας, με την οποία ορθοτομείται ο λόγος της αληθείας κι απορρίπτεται, κατηγορηματικώ τω τρόπω, χωρίς ψευτικές ευγένειες και μασημένα λόγια, η τραγελαφική παράγραφος 6 του Κολυμβαρίου.

No comments:

Post a Comment