Monday, December 12, 2016

ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα ιδιαίτερης χαράς και περηφάνειας διαβάσαμε στη “Ρομφαία” μετριοπαθές και εμπεριστατωμένο άρθρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία με το οποίο ευθαρσώς διακηρύττει ότι η Σύνοδος της Κρήτης είναι μια οικουμενιστική Σύνοδος η οποία αφίσταται από την ορθόδοξη πίστη.

Το άρθρο του Σεβ. Γόρτυνος έρχεται σε μία στιγμή που επικρατεί μούδιασμα μεταξύ των ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος εξαιτίας της απειλητικής επιστολής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την οποία απειλεί με το επιτίμιο της ακοινωνησίας τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνεχίσουν να διαμφισβητούν τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Τα θερμά μας υικά συγχαρητήρια, Σεβασμιότατε, επειδή με θάρρος ομολογήσατε την αλήθεια χωρίς να φοβάστε τις συνέπειες την ώρα που κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας οι απειλές του Πατριάρχη. Οι πιστοί τείνουν ευήκοο ούς στη φωνή σας επειδή γνωρίζουν την αγνότητα των ελατηρίων σας, τη λιπαρή θεολογική σας παιδεία και το παραδοσιακό ομολογιακό σας φρόνημα.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι όσοι για λόγους συνειδήσεως αρνούνται την εγκυρότητα των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης δεν πτοούνται από απειλές και διωγμούς. Γνωρίζουν ότι αν αποδεχτούν τις αποφάσεις της οικουμενιστικής Συνόδου της Κρήτης θα δώσουν λόγο στον Χριστό εν Ημέρα Κρίσεως. Γι’ αυτό η απόφασή τους να σταθούν εδραίοι και αμετακίνητοι στο βράχο της ομολογίας της πίστεως είναι αμετάκλητη. Ως εκ τούτου η ομολογιακή παρέμβαση του Σεβ. Γόρτυνος μας ανέπαυσε και αναπτέρωσε τις ελπίδες μας ότι οι ομολογητές ιεράρχες, πρσβύτεροι, μοναχοί και λαικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα εναντίον των κακόδοξων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης.

Ευχαριστούμε από τα μύχια της ψυχής μας Σεβασμιότατε.

No comments:

Post a Comment