Thursday, December 29, 2016

Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ;




Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Ο αντίχριστος των οικουμενιστών θα περάσει δύσκολες μέρες”. Αυτός είναι τίτλος του πιο πάνω βίντεο που είδαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”. Σ’ αυτό ο π. Νικόλαος Μανώλης εκφράζει τη θέση ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να αποτειχιστεί επειδή απογοητεύτηκε από το δισταγμό της Εκκλησίας της Ελλάδος να αποκηρύξει τη Σύνοδο της Κρήτης.

Συμμεριζόμαστε πλήρως την απογοήτευση του π. Μανώλη για την απροθυμία της Εκκλησίας της Ελλάδος να καταδικάσει ως οικουμενιστική τη Σύνοδο της Κρήτης.

Διαφωνούμε, όμως, ριζικά με την άποψη του σεβαστού μας Γέροντα ότι εξαιτίας της προτιθέμενης αποτείχισης ελάχιστων κληρικών ο οικουμενισμός θα περάσει δύσκολες μέρες.

Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί. Η αποτείχιση θα διευκολύνει αφάνταστα τα σχέδια των οικουμενιστών και οι αποτειχισμένοι θα περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές επειδή θα καθαιρεθούν και θα εξωθηθούν από τους οικουμενιστές να κάνουν σχίσμα έστω και αν αυτή δεν είναι η πρόθεσή τους.

Παρακαλούμε το Θεό να φωτίσει τον π. Νικόλαο Μανώλη, τον π. Θεόδωρο Ζήση και όποιον άλλο κληρικό μελετά το ενδεχόμενο προσφυγής στην αποτείχιση, ώστε να αλλάξουν γνώμη και να αντιληφθούν ποια ολέθρια αποτελέσματα για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και για τους ίδιους θα φέρει η μεμονωμένη, ασύντακτη και άκαιρη αποτείχιση.

Αναφορικά με τον π. Νικόλαο Μανώλη πάντως αναφύεται το εξής ερώτημα: Οίκοθεν νοείται ότι για να προχωρήσει σε αποτείχιση θα εξασφαλίσει προηγουμένως απαραιτήτως την ευλογία του πνευματικού του π. Αγάθωνος, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους. Ο π. Αγάθων με τη σειρά του για να προχωρήσει σε αποτείχιση και για να δώσει ευλογία σε άλλους να προχωρήσουν σε αποτείχιση θα ζητήσει ευλογία από τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας.

Επομένως πώς θα προχωρήσουν σε αποτείχιση αν η ευλογία αυτή δεν δοθεί;

No comments:

Post a Comment