Friday, December 30, 2016

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
=====

Προβάλλει επιτακτικά και το καθήκον μας για υπεράσπιση της πατρίδας μας ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που ενώ σε μια πορεία σαράντα και πλέον ετών, λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών, κατέληξε σε αδιέξοδο, και θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε την πορεία μας, συρόμαστε και πάλι σε άκρως επικίνδυνες ατραπούς, ακολουθώντας, τυφλά, χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις, που καθορίστηκαν και εξαγγέλθηκαν, πριν από καιρό, από τον εγκάθετο της κατοχής στην Κύπρο.

Η Τουρκία αφού πέτυχε, με την παγίδευση μας στις διακοινοτικές συνομιλίες, και με την πάροδο του χρόνου, να ξεχασθεί από τη διεθνή κοινότητα η φύση του προβλήματός μας, δεν κρύβει πια τον τελικό και μόνιμο στόχο της, την κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

Τον στόχο αυτό επιδιώκει να υλοποιήσει κυρίως με την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και αναφέρεται συνεχώς σε “εκλιπούσα” Κυπριακή Δημοκρατία και επιμένει στη δημιουργία ἐξ υπαρχής νέου κράτους. Όσο υπάρχει η Κυπριακὴ Δημοκρατία συνυπάρχουν και τα ψηφίσματα των ΗΕ και οι αποφάσεις της ΕΕ που τη θωρακίζουν και δεν μπορεί η Τουρκία να νομιμοποιήσει την κατοχή.

Ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί η Τουρκία από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις αυτές είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το νέο κράτος που θα προκύψει θα είναι αθωράκιστο. Για να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα χρειάζεται τη συγκατάθεση του τουρκοκυπριακού “συνιστώντος κρατιδίου”, που δεν θα την έχει. Θα είμαστε, τότε, όμηροι στα χέρια της Τουρκίας. Γι’ αυτό και δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να προσυπογράψουμε μιαν τέτοια λύση.

Δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή η παραμονή των εποίκων για να μην οδηγηθούμε σε μια νέα Αλεξανδρέττα ή να υπάρξουν ασάφειες που θα επιτρέπουν την επιστροφή τους στην Κύπρο.

Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε το κράτος μας και να σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε τη διάλυσή του. Σ’ αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στον κύκλο των συνομιλιών, πού ξεκινούν τώρα, όχι και με τις καλύτερες προοπτικές για την πλευρά μας.

No comments:

Post a Comment