Wednesday, December 28, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας:

“Κοινή συναυλία της Συνοδικής χορωδίας Μόσχας υπό διέυθυνη του αρχιμουσικού Αλεξίου Πουζακώβ και της χορωδίας της Καπέλα Σιξτίνα υπό διεύθυνση του μονσενιόρ Μάσσιμο Παλομπέλα δόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στη Ρωμαϊκή βασιλική της Παναγίας των Αγγέλων και Μαρτύρων. 

Σημειωτέον ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει την 80η επέτειο γενεθλίων του Ρωμαίου Ποντίφικα, ο οποίος εορτάζει στις 17 Δεκεμβρίου.

Μετά το πέρας της συναυλίας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μιλώντας στο ακροατήριο σημείωσε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα για την προώθηση των σχέσεων Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, στις οποίες δόθηκαν νέα κίνητρα με την ιστορική συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αβάνα.”

Απίστευτη κατάντια. Ας αρχίσουμε από την αποστολή της Συνοδικής χορωδίας της Εκκλησίας της Ρωσίας για να γιορταστούν τα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου. Πολύ δεν πάει αυτό το παρατράγουδο της Εκκλησίας της Ρωσίας με τις γελοιωδίες των γενεθλίων; Ως να μην έφταναν οι αθλιότητες με τους πανορθόδοξους εορτασμούς για τα 70ά γενέθλια του Πατριάρχη Κύριλλου τώρα η Εκκλησία της Ρωσίας σπεύδει να γιορτάσει με επίσημη αντιπροσωπεία και τη Συνοδική χορωδία τα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου.!!! Πλήρης δυστυχώς η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Και ύστερα ο οικουμενιστικός οίστρος της Εκκλησίας της Ρωσίας που κάνει κοινές γιορταστικές οικουμενιστικές εκδηλώσεις με τους Παπικούς κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έχασε την ευκαιρία ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ να αναφερθεί στην οικουμενιστική κοινή Διακήρυξη του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Κύριλλου στην Αβάνα.

Κρίμα! Είναι φανερόν ότι πολύ λίγες ελπίδες υπάρχουν η Εκκλησία της Ρωσίας να καταδικάσει τη Σύνοδο της Κρήτης ως οικουμενιστική Σύνοδο. Οι ελπίδες μας στηρίζονται στην Εκκλησία της Βουλγαρίας και στην Εκκλησία της Γεωργίας που καταδίκασαν ήδη ως οικουμενιστική τη Σύνοδο της Κρήτης και προσδοκούμε ότι το ίδιο θα κάνει το Άγιον Όρος και η Υπερόριος Ρωσική Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment