Tuesday, December 20, 2016

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ


ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δύο άρθρα που δείχνουν ότι το Φανάρι συμπλέει με τον Πάπα Φραγκίσκο και τους νεωτερισμούς που θέλει να επιβάλει στο Βατικανό.

Το πρώτο άρθρο γράφτηκε από τον Σεβ. Γέροντα Χαλκηδόνος Αθανάσιο και επιγράφεται “Hello Francisco” και το δεύτερο από τον κ. Γ. Παπαθανασόπουλο και επιγράφεται “Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υποστηρίζει Εγκύκλιο του Πάπα”.

Τα δυο άρθρα δείχνουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος προωθεί πολύ φιλελεύθερες αλλαγές στο Βατικανό. Ο Σεβ. Χαλκηδόνος, μάλιστα, μας πληροφορεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση του κονκλαβίου των καρδιναλίων με το διορισμό καρδιναλίων με φιλελεύθερες απόψεις που έρχονται σε κάθετη αντίθεση με τις θέσεις των συντηρητικών καρδιναλίων που διόρισαν οι δύο προηγούμενοι Πάπες Ιωάννης-Παύλος (Βοιτύλας) και Βενέδικτος ΙΣΤ΄ (Ράτσινγκερ).

Φυσικά, όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανασόπουλος, εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει το Βατικανό. Τι να περιμένει κάποιος από αιρετικούς εκτός από την προώθηση αντιχριστιανικών θέσεων; Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του Φαναρίου, αυτός ούτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Σεβ. Χαλκηδόνος Αθανάσιος, υποστηρίζουν ένθερμα δημόσια τις νεωτεριστικές επιλογές του Πάπα Φραγκίσκου.

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Είναι ενδεχόμενο η υποστήριξη που οι δύο κορυφαίοι ταγοί του Φαναρίου προσφέρουν στον Πάπα Φραγκίσκο να αποσκοπεί μόνον στην εξασφάλιση της φιλίας του Προκαθημένου του Βατικανού. Είναι ενδεχόμενο, όμως, να δημοσιεύουν αυτού του είδους τα απαράδεκτα άρθρα επειδή συμφωνούν με όσα κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος.


Και στις δύο περιπτώσεις τόσον ο Παναγιότατος όσον και ο Σεβ. Χαλκηδόνος μας αποκαρδιώνουν με τις παρεμβάσεις τους. Eίτε πρόκειται για διπλωματική προσέγγιση των αληθειών της πίστεως, είτε υιοθετούν το φιλελεύθερο πνεύμα του Πάπα Φραγκίσκου οι δύο ορθόδοξοι ιεράρχες με τα άρθρα τους εμπεδώνουν τον οικουμενισμό και δη τον “λαικό οικουμενισμό”, αποστασιοποιούνται από την εν Χριστώ Αλήθεια και σκανδαλίζουν αφόρητα τους πιστούς.

No comments:

Post a Comment