Tuesday, December 20, 2016

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «Π.Σ.Ε.»


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «Π.Σ.Ε.»

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Όπως μεταδίδει η «Ρομφαία» ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος (Ράντοβιτς) είπε ότι «η Σερβική Εκκλησία πρέπει να αποχωρήσει από το «Π.Σ.Ε.»» Όπως τόνισε ο Σέρβος ιεράρχης, ήδη από το 1997, η Σερβική Εκκλησία είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από το «Π.Σ.Ε.». Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε επίσης στη «δογματική και ηθική χαλάρωση» στις τάξεις ορισμένων χριστιανικών δογμάτων (χειτοτονίες γυναικών, γάμοι ομοφυλοφύλων κτ.λ.) υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να το δει η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας. 

Η εν λόγω δήλωση έγινε μετά τη Σύναξη του Κολυμβαρίου, όπου υπογραμμίστηκε η συγκατοίκηση των Ορθοδόξων στο κακόφημο «Π.Σ.Ε." με όλο τον εσμό των προτεσταντικών αιρέσεων κι όχι μόνο. Η Σερβική Εκκλησία, έρχεται να μας υπενθυμίσει, είχε αποφασίσει από το 1997 να αποχωρήσει από το «Π.Σ.Ε.», αλλά δυστυχώς η εν λόγω απόφαση παρέμεινε ανενεργός σχεδόν για 20 χρόνια. Καιρός είναι να απαιτήσουν οι Σέρβοι ιεράρχες την ενεργοποίηση της εν λόγω αποφάσεως, που θα είναι ένας επί πλέον κολάφος στις παρειές των οικουμενιστών. 

Ήδη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Εκκλησίας με την οποία επιβεβαιώνεται -για μια ακόμη φορά- η αποχώρηση της εν λόγω Εκκλησίας από το «ΠΣΕ», αποτελεί ηχηρή απάντηση στις αποφάσεις του Κολυμβαρίου. 


Αυτά που συμβαίνουν καθ’ ημέραν στον χώρο των προτεσταντικών αιρέσεων (στους Αγγλικανούς, Επισκοπελιανούς, Λουθηρανούς κ.τ.ο.) όπως οι «χειροτονίες» γυναικών, οι «γάμοι» ομοφυλοφύλων και πλείστα όσα άλλα, δεν κρούουν απλώς τον κώδωνα του κινδύνου αλλά κράζουν και βοούν ότι οι Ορθόδοξοι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ πρέπει να εξέλθουν, χωρίς αναβολή, από το βόθυνο που ονομάζεται «ΠΣΕ». Η Εκκλησία του Αγίου Σάββα, δηλαδή η Σερβική, που έβγαλε ένα Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, δεν πρέπει να είναι ουραγός, αλλά μπροστάρης στην έξοδο αυτή.

No comments:

Post a Comment