Wednesday, December 14, 2016

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Από το διαδίκτυο πληροφορούμαστε ότι ενώπιον του περιφεριάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, του μητροπολίτου Κισάμου κ. Αμφιλόχιου και του Διευθυντή της «Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης» κ. Κωνσταντινου Ζορμπά παρουσιάσθηκαν τα σχέδια για την ανακαίνιση της ως άνω Ακαδημίας, η οποία στα 2018 συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. 

Ελπίζουμε ότι στα σχέδια της ανωτέρω πολυδιαφημιζομένης ανακαινίσεως θα περιλαμβάνεται και το ξήλωμα κι η αποκαθήλωση του συγκρητιστικού εκείνου υπερθύρου, που παρουσιάζει σε υαλογραφία τον Τίμιο Σταυρό δίπλα στην Ημισέληνο του Μωάμεθ και το Μαγκέν Νταβίντ (αστέρα του Δαβίδ) του Ιουδαϊσμού.

Αυτή η ασχημία είχε εντοπισθεί ήδη από τον παρελθόντα Μαϊο (από τον π. Αν. Γκοτσόπουλο) και παρά τις επανειλημμένες  προτροπές και εκκλήσεις των πιστών για την αφαίρεσή του, εν όψει μάλιστα και της Συνάξεως του Κολυμβαρίου, παρέμεινε εκεί ασάλευτη κι  αμετακίνητη για να προκαλεί με την παρουσία του.

Η Κρήτη έχει καθαγιασθεί με τα αίματα πλήθους μαρτύρων και μάλιστα σφαγιασθέντων, πάλαι τε και επ’ εσχάτων, από τους αιμοχαρείς κι αιμοσταγείς οπαδούς του Μωάμεθ. «Μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις. Τις γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος;τις δε συμφώνησις Χριστώ Βελίαρ; ή τις μερίς πιστώ μετά απίστου;» (Β΄ Κορ. ς΄14-15) αναρωτιέται ο Απόστολος Παύλος. 


Ας προχωρήσουν πάραυτα οι αρμόδιοι. Τι φοβούνται; Μήπως χαλάσουν το συγκρητιστικό κλίμα που εγκαινιάσθηκε, πανηγυρικώ τω τρόπω, στις 19-24.6.2016 στη Σύναξη που συνήλθε, μετά πολλών των τυμπανοκρουσιών, στους χώρους της ανωτέρω Ακαδημίας; Ουδείς δικαιούται να λησμονήσει, ούτε να παραγράψει την αλήστου μνήμης παράγραφο 6 των αποφάσεων του Κολυμβαρίου, με την οποία, με γλώσσα διπλωματική κι όχι θεολογική, με πυθιακές αναφορές σε ιστορίες και ονομάτα, οι ετερόδοξοι (που σημαίνει πεπλανημένοι και αιρετικοί περί την πίστιν) μετεποιήθησαν εις «ετερόδοξες Εκκλησίες και ομολογίες»! Το γκρέμισμα του ανωτέρω υπερθύρου θα είναι μια ενέργεια συμβολική, με πολλούς αποδέκτες. Γνωρίζετε ποιους. Αυτούς απροσχηματίστως μιλάνε για «ιερόν Κοράνιον» και ανάβουν απτοήτως μενόρες σε ιουδαϊκές συναγωγές.

No comments:

Post a Comment