Wednesday, November 2, 2016

Η ANΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ‘’ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ’’, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ’’ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘’ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ


Η ANΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ‘’ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ’’, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ’’ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘’ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Στην εκπομπή ‘’ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ’’ του Κυπριακού Τηλεοπτικού σταθμού ‘’Sigma’’, που παρουσιάζει o θεολόγος κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης, με θέμα «Σεξουαλική διαφορετικότητα», με αναφορά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα Φεστιβάλ υπερηφάνειας (Cyprus Pride) που διοργανώνει η Οργάνωση ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ) ατόμων.

Κατ’ αρχή η θέση της Εκκλησίας μας για τα φοβερά τούτα ομοφυλοφιλικά αμαρτήματα είναι ξεκάθαρη, όπως φυσικά αδιαμφισβήτητη και η αγάπη της προς τους ομοφυλόφιλους «πάσχοντες» συνανθρώπους μας. Δεν πρόκειται περί καταδίκης ή κατακρίσεως των συνανθρώπων μας, που ταλαιπωρούνται από τούτη την «αλλόκοτον λύσσαν» κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, αλλά για την καταδίκη του ομοφυλοφιλικού πάθους.

Ο Απόστολος Παύλος στην Προς Ρωμαίους επιστολή του, ξεκάθαρα αναφέρει ότι πρόκειται για πράξεις «παρά φύσιν». Όσοι συνηγορούν στη διοργάνωση τέτοιων απαράδεκτων ‘’φεστιβάλ’’,  προσβάλλουν το χριστιανικό ήθος που διαφυλάσσει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. 

Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, στην Προς Τιμόθεον Επιστολή «αρσενοκοίταις…και ει τι έτερον τη υγιαινούση διδασκαλία αντίκειται» (Α΄Τιμ. 1,10), ξεκάθαρα αναφέρονται στο γεγονός, ότι τα «πάθη ατιμίας» εν τέλει αντιστρατεύονται την αληθινή διδασκαλία του Χριστού.

Στην Προς Ρωμαίους Επιστολή Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι «Δια τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας. Αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν» Ρωμ. 1,26. «Αλλόκοτον λύσσαν», αποκαλεί την αρσενοκοιτίαν ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Με αυτά τα απαράδεκτα για την Εκκλησία μας «Φεστιβάλ υπερηφάνειας» «Pride Festivals»,  διαφημίζονται τα ‘’πάθη ατιμίας’’, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό των παθών τούτων από τον Απόστολο Παύλο. Δεν πρόκειται για εμπαθή υπερηφάνεια απέναντι στις Θείες εντολές;

Προς τι λοιπόν το «υπερφρονείν», από μέρους των ομοφυλοφίλων, για τούτα τα κολάσιμα πάθη; Ο Απόστολος Παύλος λέγει «ότι εν ταις εσχάταις ημέραις ενστήσονται καιροί χαλεποί· έσονται γαρ οι άνθρωποι φίλαυτοι,…αλάζονες , υπερήφανοι,…ανόσιοι» Β΄ Τιμ. 3,1-2. Προς τι λοιπόν  η τόση υπερηφάνεια; 


«Οι άνθρωποι σήμερα υπερηφανεύονται για τα πάθη τους», έλεγε με πόνο ο Άγιος Παΐσιος, αναφερόμενος σε όσους εμμένουν στην αμετανόητη υπερηφάνεια για τα σαρκικά πάθη. Προς τι λοιπόν το  «υπερφρονείν» για τα «πάθη ατιμίας», τα οποία «αντίκεινται τη υγιαινούση διδασκαλία» της Εκκλησίας μας; «Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται» Παροιμ. 3,34.

No comments:

Post a Comment