Saturday, November 5, 2016

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δυστυχώς! Τα πρώτα μηνύματα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι όλα αρνητικά. 

Καταρχήν ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης, αρνήθηκαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.

Ύστερα οι δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου είναι όλες απογοητευτικές.

Επιμένει να θέλει συνέχεια της ίδιας πολιτικής για το μάθημα των Θρησκευτικών και επιδιώκει οι σχέσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας να είναι “μακριά και αγαπημένοι”.

Παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μπαξεβανάκη είναι εξίσου αποθαρρυντικές. Θεωρεί ανάγκη να ξεφύγει από τον κατηχητικό του χαρακτήρα το μάθημα των Θρησκευτικών και πιστεύει ότι ο καθορισμός του περιεχομένου του μαθήματος είναι αποκλειστικά έργο της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας την οποία θέλει να υπηρετεί το έθνος αποκλειστικά σαν οργανισμός κοινωνικής προνοίας.

Με άλλα λόγια δεν θα μπορούσαν να τα πουν χειρότερα οι κύριοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ από ότι τα είπαν. 

Ας μη βιαστούμε πάντως να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για το ποια πολιτική θα ακολουθήσουν. Όχι από την άποψη ότι είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς, έχει ανοιχτά πολλά και δύσκολα μέτωπα και είναι ενδεχόμενο να βάλει νερό στο κρασί της για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας για να μη διακινδυνεύσει ακόμη ένα μεγάλο ρήγμα με την κοινωνία και την Εκκλησία.

Όσο για τον νεορθόδοξο κ. Ζουράρι είναι εν παντί αναξιόπιστο πρόσωπο που εξαντλεί τη ζωτικότητά του σε φιλοσοφικούς αφορισμούς και ευφυολογήματα. Άλλωστε δεν είναι καθόλου σαφές ότι θα του δοθεί κάποιος καίριος ρόλος στο Υπουργείο Παιδείας.

No comments:

Post a Comment