Friday, November 18, 2016

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το ένα μετά το άλλο τα παραρτήματα της ΠΕΘ ανοίγουν το δρόμο για την ακύρωση της επιβολής των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οι θεολόγοι της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά, στοιχούνται στην ιδια γραμμή και διακηρύττουν ότι αδυνατούν να εφαρμόσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά και εμμένουν στην υλοποίηση των Παλαιών Προγραμμάτων και στη χρήση των σχολικών εγχειριδίων που ήδη διανεμήθησαν στα παιδιά.

Πολύ γενναία και πολύ ορθή η απόφαση των θεολόγων της Θεσσαλονίκης και άλλων παραρτημάτων της ΠΕΘ.

Χρήσιμο ή μάλλον επιβεβλημένο είναι να γενικευθεί η κατακραυγή κατά των νέων Προγραμμάτων Σπουδών. Όλα τα παραρτήματα της ΠΕΘ πρέπει να κηρύξουν αντίσταση για όσα τεκταίνονται οι άθεοι κυβερνώντες.

Βαρύνουσα σημασία θα έχει η διατύπωση αυτής της απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ για να ενθαρρύνει και όλα τα παραρτήματα της ΠΕΘ να πάρουν θέση.

Αν χιλιάδες θεολόγοι αρνηθούν να εφαρμόσουν τα Προγράμματα των Εκκλησιομάχων έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν τα άνομα σχέδιά τους στην πράξη.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι το θέμα είναι στην ουσία του πολιτικό. Ενόσω οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ παραμένουν στην εξουσία θα μας δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. Γι’ αυτό επιβάλλεται συνεννόηση με την αντιπολίτευση για να ξεκαθαρίσει η σαβούρα από το πολιτικό πεδίο.

No comments:

Post a Comment