Thursday, November 3, 2016

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ “ΑΥΓΗΣ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ;


ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ “ΑΥΓΗΣ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τι δείχνει η επίθεση της εφημερίδας “Αυγή” εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου; Ότι η Εκκλησία δεν έχει ως αντίπαλο τον κ. Φίλη αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, αφού η Εκκλησία δέχεται πολιτική επίθεση, πρέπει να παίξει με πολιτικούς όρους αν θέλει να κερδίσει τη μάχη για το μάθημα των Θρησκευτικών και να διατηρήσει εν ισχύ το σημερινό καθεστώς Εκκλησίας και Πολιτείας.

Το πρόβλημά μας δεν είναι απλά ο κ. Φίλης. Μακάρι να ήταν. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται πίσω από τον κ. Φίλη αλλά και ολόκληρο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησιομαχία και τον εθνομηδενισμό που το χαρακτηρίζουν.

Ακόμη και αν ο κ. Τσίπρας αντικαταστήσει τον κ. Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας ένας άλλος θα καταλάβει τη θέση του που θα διοριστεί στο Υπουργείο Παιδείας για να υλοποιήσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά τα δεδομένα καθόλου δεν ωφελούν δηλώσεις εναντίον του χαρακτήρα του κ. Φίλη, επειδή κάποιος άλλος θα διαδεχθεί τον κ. Φίλη που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική την οποία και θα υλοποιεί δίνοντας λιγότερο στόχο από ότι ο σημερινός Υπουργός Παιδείας.

Αντίθετα είναι επιβεβλημένο η Εκκλησία να αποδεχθεί τους όρους του παιγνιδιού και να πολιτικοποιήσει το θέμα. Χρειάζεται να προσεγγίσει την αντιπολίτευση και να ζητήσει τη συμμαχία της για να αποτραπούν τα δεινά κατά της Εκκλησίας, του μαθήματος των Θρησκευτικών και των εν ισχύ σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Η συμμαχία της Εκκλησίας με την αντιπολίτευση δεν μπορεί να εδράζεται στην αφελή άποψη ότι δήθεν υπάρχουν χριστιανικά κόμματα. Υπάρχουν, όμως, αστικά κόμματα που δεν έχουν τις ιδεολογικές μαρξιστικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του. Όλα τα κόμματα βλέπουν με χαρά τη συμμαχία με την Εκκλησία επειδή τους προσκομίζει πολιτικό όφελος. Ας το εκμεταλλευτεί, λοιπόν, η Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment