Sunday, November 6, 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Επιτέλους! Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συνέλθει στις 23 και 24 Νοεμβρίου για να ασχοληθεί -μεταξύ άλλων θεμάτων- και με τη Σύνοδο τη Κρήτης.

Πέρασαν ήδη πολλοί μήνες αφότου συνήλθε η Σύνοδος στο Κολυμπάρι και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί έναντι της Συνόδου. Η ανάγκη να τοποθετηθεί έναντι της Συνόδου της Κρήτης είναι επιτακτική διότι -συν τοις άλλοις- η αντιπροσωπεία των 24 αρχιερέων με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αθέτησε τους όρους εντολής που της έδωσε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για να την αντιπροσωπεύσει στη Σύνοδο της Κρήτης. 

Έκτοτε γράφτηκαν πολλά αξιόλογα κείμενα που εξήγησαν σε βάθος τη λανθασμένη στάση που τήρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άλλοι αρχιερείς που αποτελούσαν την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παράλληλα ορισμένοι αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας και Κυθήρων Σεραφείμ) τοποθετήθηκαν δημόσια αρνητικά έναντι της Συνόδου της Κρήτης.

Ας ελπίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα καταδικάσει τα κακόδοξα κείμενα που ενέκρινε η Σύνοδος της Κρήτης. Με αυτό τον τρόπο θα συντελέσει ώστε να πράξουν το ίδιο και οι άλλες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες (Ρωσίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας) που δεν έλαβαν μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και το Άγιον Όρος, που εξακολουθούν να τηρούν απαράδεκτη σιωπή έναντι της Συνόδου της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment