Saturday, November 26, 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή χαρά παρακολουθήσαμε το πιο πάνω βίντεο της ομιλίας του π. Θεόδωρου Ζήση για το μάθημα των Θρησκευτικών. 

Σ’ αυτό ο σεβαστός μας Γέροντας μιλά με ομολογιακή παρρησία και δεν διστάζει να τα βάλει, όχι μόνον με τους άθεους κρατούντες, αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που τα έκανε πλακάκια με τον Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους.

Ο π. Θεόδωρος, όχι μόνον κάνει ορθή διάγνωση του προβλήματος, αλλά και εισηγείται την ενδεδειγμένη μέθοδο θεραπείας του.

Η ΠΕΘ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να ξεσηκώσει τον θεολογικό κόσμο εναντίον των σχεδίων των άθεων που μας κυβερνούν.

Η ΠΕΘ έχει κάνει ήδη πολλές ορθές κινήσεις. Κατέθεσε μήνυση στο Συμβούλιο Επικρατείας εναντίον των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά, ενώ παραρτήματά της δήλωσαν με παρρησία ότι τα μέλη τους δεν θα διδάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ να απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη της ΠΕΘ -τους χιλιάδες θεολόγους- να αρνηθούν να διδάξουν το νέο Πρόγραμμα Σπουδών ώστε η αντίδραση κατά των σχεδίων των άθεων κρατούντων να είναι μαζική και γι’ αυτό αποτελεσματική. Αν οι χιλιάδες θεολόγοι αρνηθούν να διδάξουν τα Θρησκευτικά του Γιαγκάζογλου, του Ιερώνυμου και του ΣΥΡΙΖΑ η προσπαθεια των άθεων και των συνοδοιπόρων τους θα πέσει στο κενό.

Η ΠΕΘ πρέπει, επίσης, να ξεσηκώσει τους Συνδέσμους Γονέων σε όλη τη χώρα ώστε να σταθούν αλληλέγγυοι στους θεολόγους που θα αρνηθούν να διδάξουν το νέο Προγραμμα Σπουδών.

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό όλες τις θετικές ενέργειες της ΠΕΘ. Στην ομιλία του, στο βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο π. Θεόδωρος Ζήσης υπόσχεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται για να διασωθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αναμένουμε με μεγάλες προσδοκίες τις πρωτοβουλίες του σεβαστού μας Γέροντα.

No comments:

Post a Comment