Thursday, November 24, 2016

ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ”


ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από τότε που ο π. Βασίλειος Βολουδάκης έκανε εμφανή την παρουσία του στον “Ορθόδοξο Τύπο” παρατηρείται σταθερά η πολιτικοποίηση των εκκλησιαστικών θεμάτων, η έξαρση της συνωμοσιολογίας και η εμμονή σε αγκυλώσεις και ιδεοληψίες.

Στην τελευταία του έκδοση ο “Ορθόδοξος Τύπος” έχει σαν πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ ένα αστήρικτο και αθεολόγητο κείμενο που επιγράφεται “Θα πειθαρχήσει η Ιεραρχία εις ξένα πολιτικά κέντρα;”.

Στο κείμενο αυτό γίνονται είτε αναπόδεικτοι ισχυρισμοί βασισμένοι σε εικασίες είτε ισχυρισμοί που προσκρούουν προς την παγκοίνως γνωστή αλήθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λ.χ. παρουσιάζεται σαν ένα παιδάκι 5 χρόνων που τον ξεγέλασαν για να υπογράψει το κείμενο για τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον, ενώ είναι τοις πάσιν γνωστόν ότι ο Σεβ. Νέας Ιωνίας Γαβριήλ Παπανικολάου -το alter ego του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου- είχε υπόγειες διαβουλεύσεις με τον Σεβ. Περγάμου και επέβαλε διά του Αρχιεπισκόπου στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος το προδοτικό για την Ορθοδοξία κείμενο.

Παράλληλα το συνωμοσιολογικό ρεπορτάζ του “Ορθοδόξου Τύπου” διατυπώνει τη θεωρία ότι η στάση της Εκκλησίας της Κύπρου στη Σύνοδο της Κρήτης υπαγορεύθηκε δήθεν από πιέσεις που άσκησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ο Κύπριος Πρόεδρος δεν είχε καμία απολύτως σχέση για το θέμα. Η στάση της Εκκλησίας της Κύπρου υπαγορεύτηκε από την πρόθεσή της να σταθεί αλληλέγγυα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όλα τα άλλα που αναφέρει το ρεπορτάζ είναι ισχυρισμοί που βασίζοται σε αυθαίρετες εικασίες, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται με αδιάσειστα στοιχεία.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η παρουσία του π. Βασίλειου Βολουδάκη στον “Ορθόδοξο Τύπο” θα ήταν πηγή προβλημάτων για τον αντοοικουμενιστικό αγώνα επειδή ο εν λόγω κληρικός κατατρύχεται από αγκυλώσεις, εμμονές και ιδεοληψίες, έχει την τάση να πολιτικοποιεί τα εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα (βλέπε την πλάνη του ότι η ποιμαντική είναι πολιτική) και επιδιώκει να αναγνωριστεί ως ο αρχηγός του αντιοικουμενιστικού αγώνα με τον αποπρασανατολισμό του από την παραδοσιακή του γραμμή.

Αυτό που προέχει δεν είναι να διερευνήσουμε την όποια τυχόν ανάμιξη κοσμικών παραγόντων στα εκκλησιαστικά θέματα αλλά να κρίνουμε όσα αφορούν την Σύνοδο της Κρήτης κάτω από τον κρυστάλλινο φακό της πατερικής παράδοσης όπως κάνει η Σύναξη κληρικών και μοναχών, ο κ. Τσελεγγίδης και όλοι οι παραδοσιακοί κληρικοί και μοναχοί που ασχολούνται με τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

No comments:

Post a Comment