Saturday, November 12, 2016

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΦΙΛΗ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΦΙΛΗ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Νίκος Φίλης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας του έδινε τις εντολές να επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μέχρις εδώ ουδείς εκπλήττεται. Όλοι γνωρίζουν τον αντιεκκλησιαστικό φρόνημα του κ. Τσίπρα και γενικά του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι αυτονόητο ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να ασκεί προσωπική πολιτική ανεξάρτητη από τις οδηγίες που του δίνει ο πρωθυπουργός.

Οι αποκαλύψεις του κ. Φίλη, όμως, θέτουν ξανά το ερώτημα ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Οι δηλώσεις του νέου Υπουργού είναι αμφίσημες. Μιλά για συνέχεια της πολιτικής στο Υπουργείο Παιδείας και ταυτόχρονα για υλοποίηση των αποφάσεων της συνάντησης που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου και των συνεργατών τους.

Το πραγματικό ερώτημα συνοψίζεται στο εξής: Ποιο Πρόγραμμα Σπουδών ισχύει στα σχολεία για το μάθημα των Θρησκευτικών; Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών που έβαλε σε εφαρμογή ο κ. Φίλης ή το παλαιό Πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου;

Όλα δείχνουν ότι ο νέος Υπουργός Παιδείας θα συνεχίσει να υλοποιεί τις αντιεκκλησιαστικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με εντολές του πρωθυπουργού. Απλά θα είναι πιο διπλωματικός και λιγότερο συγκρουσιακός από ότι υπήρξε ο προκάτοχός του.

Γι’ αυτό η Εκκλησία δεν πρέπει να ολιγωρήσει. Δεν μπορεί να επαναπαύεται στις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Πρέπει να προχωρήσει σε συννενόηση με την αντιπολίτευση για να βάλει τον πολιτικό βρόγχο στο λαιμό του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

No comments:

Post a Comment