Saturday, November 19, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ἀπό Παρασκευῆς, 5ης /18ης Νοεμβρίου 2016 ἕως καί Κυριακῆς 7ης /20ῆς Νοεμβρίου 2016, ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος θά εὑρίσκεται εἰς ἐπίσημον ἐπίσκεψιν εἰς τό Πατριαρχεῖον Μόσχας, προσκεκλημένος εἰς τούς ἑορτασμούς τῶν ἑβδομηκοστῶν Γενεθλίων τοῦ Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας καί πασῶν τῶν Ρωσιῶν κ.κ. Κυρίλλου.”

Από πού να αρχίσει κανείς το σχόλιο; Από το ότι ο Πατριάρχης της Ρωσίας γιορτάζει γενέθλια; Από το ότι, όχι απλώς γιορτάζει γενέθλια, αλλά και προσκαλεί Πατριάρχη παλαίφατου Πατριαρχείου να συμμετάσχει στον εορτασμό των γενεθλίων του; Από το ότι αντιπροσωπείες ή αυτοπροσώπως αρχηγοί Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών θα παρευρεθούν στους εορτασμούς των γενεθλίων του Ρώσου Πατριάρχη; 

Τι θεολογική αφασία είναι αυτή; Αντί να γιορτάζουμε την ονομαστική μας εορτή γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας; Από πότε έγινε στην Ορθοδοξία να γιορτάζουμε γενέθλια; Και καλά οι εκκοσμικευμένοι πιστοί! Αλλά να γιορτάζουν γενέθλια οι Πατριάρχες με τη συμμετοχή άλλων Πατριαρχών και εκπροσώπων από όλες σχεδόν τις Ορθόδοξες Εκκλησίες;!!!

Αντί να αξιολογήσει τα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης η Εκκλησία της Ρωσίας αναλώνεται σε εκδηλώσεις εκκοσμίκευσης και νεωτερισμών και σε οικουμενιστικές ασχημίες. Και τα κάνει αυτά, δυστυχώς, με την ενεργό συμμετοχή σχεδόν όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Όσο για τον οικουμενιστή Πατριάρχη Ιεροσολύμων τι να πει κανείς; Επιδίδει “ιερά κοράνια”, συμπροσεύχεται με αιρετικούς και με αλλόθρησκους και έλαβε μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης με θεολογικό σύμβουλο τον γνωστό ΚΑΙΡΟΣκόπο οικουμενιστή καθηγητή Θεόδωρο Γιάγκου.

No comments:

Post a Comment