Wednesday, November 16, 2016

ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ


ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Και πριν, αλλά προπαντός μετά τη Σύνοδο της Κρήτης, οι σχισματικοί έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ενεργούν και γράφουν όπως ο πάτρωνάς τους ο διάβολος τους διακελεύει.

Βρίσκονται σε απόγνωση επειδή ανέμεναν ότι μετά τη Σύνοδο της Κρήτης οι ηγέτες και οι οπαδοί του αντιοικουμενιστικού αγώνα θα προσχωρούσαν στο στρατόπεδό τους.

Τώρα, όμως, που βλέπουν ότι οι ελπίδες τους αποδείχτηκαν φρούδες υλακτούν και βρίζουν εν τη απογνώσει τους διότι μένουν εγκλωβισμένοι στον λάκκο που ώρυξαν και επειδή διαπιστώνουν ότι κανείς δεν ενδιάφερεται να συμμεριστεί την πτώση τους.

Πρόκειται για πλανεμένους συνανθρώπους μας οι οποίοι προχώρησαν σε σχίσμα για λόγους προσωπικής πικρίας και οι οποίοι προσπαθούν να ντύσουν το σχισματικό τους φρόνημα με ένδυμα αντιοικουμενιστικό. 

ΑΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΙΣΜΑ
_______

Οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα, αλλά και όσοι κληρικοί, μοναχοί και λαικοί αντιτίθενται στον οικουμενισμό, δεν έχουν λόγο ασφαλώς να καταστούν σχισματικοί.

Οι σχισματικοί, εν τη πανθαυμάστω αυτών αφελεία, νομίζουν ότι είναι αποτειχιμένοι και όχι σχισματικοί. Αυτό φυσικά είναι πλάνη επειδή δεν διέκοψαν απλά το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη αλλά την εκκλησιαστική κοινωνία με ολόκληρη την Εκκλησία. Τουτέστιν κατέστησαν σχισματικοί.

Αν ποτέ κριθεί αναγκαίο και αφού εξαντλήσουν όλα τα άλλα μέσα οι αντιοικουμενιστές μπορεί να καταφύγουν στη διακοπή του μνημοσύνου οικουμενιστών ιεραρχών. Στη διακοπή, όμως, της εκκλησιαστικής κοινωνίας με ολόκληρη την Εκκλησία δεν θα καταφύγουν ποτέ επειδή σ’ αυτή την περίπτωση θα καταστούν σχισματικοί.

ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ
_______

Προσευχόμαστε για τους πλανεμένους αδελφούς μας τους σχισματικούς και ελπίζουμε ότι ο Θεός θα τους φωτίσει να αντιληφθούν την πλάνη τους και να επανέλθουν στην Εκκλησία.

Όσο για τις ύβρεις τους και για το λυσσώδη πόλεμο που διεξάγουν εναντίον των αντιοικουμενιστών ούτε που τον λαμβάνουμε υπόψη επειδή γνωρίζουμε ότι του διαβόλου τυγχάνουν υπηρέτες. Κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη σωτηρία της ψυχής του με την προσφυγή στο σχίσμα.

ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ
_________


Ανεχόμαστε τους οικουμενιστές άχρι καιρού και παράλληλα γράφουμε άρθρα, διοργανώνουμε συνέδρια και κατηχούμε τον κόσμο για τον κίνδυνο του Οικουμενισμού. Άλλωστε δεν εξαντλήθηκαν όλα τα μέσα. Ακόμη αναμένουμε την απόφαση τριών Αυτοκεφάλων Εκκλησιών για τη Σύνοδο της Κρήτης. Ούτε το Άγιον Όρος ακόμη μίλησε. Στη διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη προσφεύγει κάποιος αν έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα και αν η διακοπή του μνημοσύνου -που είναι ασφαλώς δυνητική και όχι υποχρεωτική- θα αποφέρει κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα. Αν ποτέ χρειαστεί οι στρατηγοί του αντιοιουμενιστικού αγώνα θα δώσουν το σύνθημα ώστε η διακοπή του μνημοσύνου να είναι μαζική και αποτελεσματική. Για τώρα ανοχή άχρι καιρού και κατήχηση του λαού του Θεού.

No comments:

Post a Comment