Monday, November 28, 2016

ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ


ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δήλωσε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για τη Σύνοδο της Κρήτης:

“Σχετικά με τη Σύνοδο της Κρήτης είπε πως «...αν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι η Εκκλησία, υπάρχει στ’ αλήθεια Σύνοδος Επισκόπων που θα επιδιώξει και θα επιτύχει να βλάψει την Εκκλησία; Όποιος πει "ναι", τότε γι’ αυτόν η Εκκλησία δεν είναι ο Χριστός, αλλά ένας ανθρώπινος οργανισμός».

Εκπλήττεται κανείς για την ανεδαφικότητα του ισχυρισμού. "Υπάρχει Σύνοδος επισκόπων που θα επιδιώξει και θα επιτύχει να βλάψει την Εκκλησία;" ρωτά με ασυγχώρητη αφέλεια ο Σεβασμιότατος.

Καλά Σεβασμιότατε. Για τη ληστρική Σύνοδο της Εφέσου δεν ακούσατε ποτέ; Για τη Σύνοδο της Φερράρας - Φλωρεντίας; Για τη Σύνοδο της Τύρου; Για τη Σύνοδο παρά την Δρυν; Για την εικονομαχική Σύνοδο της Ιερείας; 

Αντί να αναλίσκεστε σε λογοτεχνικές κορώνες  του τύπου “τα παιδιά μας θέλουν ψωμί και εμείς τους δίνουμε πέτρες”, καλύτερα να σκύψετε με μεγαλύτερη προσοχή στην Παράδοση της Εκκλησίας για να μη διατυπώνετε τόσο αφελείς και αθεολόγητες θέσεις.

Και κάτι ακόμη Σεβασμιότατε! Δεν μας διαφεύγει ότι στο παθητικό σας είναι καταχωρημένο το γεγονός ότι υποστηρίζετε το Θρησκειολογικό μάθημα των Θρησκευτικών και όχι το ομολογιακό - κατηχητικό.

Σεβασμιότατε Αλεξανδρουπόλεως! Γιατί υποσκάπτετε τους αγώνες της Εκκλησίας και γιατί διατυπώνετε τόσο αθεολόγητες θέσεις και στρώνετε με ροδοπέταλα το δρόμο των Οικουμενιστών και των άθεων Εκκλησιομάχων;

No comments:

Post a Comment