Saturday, November 19, 2016

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: “ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”


Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία” δημοσίευσε το πιο κάτω κείμενο αναφορικά με επιστολή που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφορικά με την επικείμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη Σύνοδο της Κρήτης. Είναι πάρα πολύ ανησυχητικά όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο κ. Πολυγένης. Θα αναμένουμε να δημοσιευθεί η επιστολή του Πατριάρχη και θα επανέλθουμε να τη σχολιάσουμε.


ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: “ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=====

Να κρατήσουν στο ακέραιο τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έστειλε την επιστολή με αφορμή την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.

Στην επιστολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος καλεί τον Μακαριώτατο και την Εκκλησία της Ελλάδος, να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος υπογραμμίζει πως οι αποφάσεις της Αγίας Συνόδου, κατέδειξαν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας που απορρέει από τη συνοδικότητά της.

Παράλληλα ο Παναγιώτατος καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να μην επηρεαστεί από πρόσωπα μέσα στην Ιεραρχία που διαφωνούν με τις εν λόγω αποφάσεις, κατονομάζοντας μάλιστα ως τέτοια πρόσωπα τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιο και Πειραιώς Σεραφείμ.

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επιστολή, ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Μητέρα Εκκλησία θα διακόψει την οποιοδήποτε επικοινωνία με τέτοια πρόσωπα.


Τέλος να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με επιστολή του προς τον Μακαριώτατο, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την εκπροσώπηση στην Αγία Σύνοδο τονίζοντας ότι "κατά τήν γνώμη μου η αντιπροσωπεία τής Εκκλησίας μας εις τήν λεγομένη «Αγία καί Μεγάλη Σύνοδο» εις τό Κολυμπάρι τής Κρήτης υπερέβη τά άκρα όρια τής διακριτικής της ευχέρειας καί απέτυχε τών προσδοκιών τής εντολής πού έλαβε από τό ιερό μας σώμα."

No comments:

Post a Comment