Thursday, November 17, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Από τις 15-17 τρέχοντος μηνός συνήλθε στην Αλεξάνδρεια η Ιερά Σύνοδος του ομωνύμου Πατριαρχείου υπό την προεδρίαν του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄. 

Εμείς θα σχολιάσουμε, εν προκειμένω, μόνο την αναφορά του Μακαριωτάτου στη Σύναξη του Κολυμβαρίου. Ανέφερε συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος, συν τοις άλλοις, ότι η «Σύνοδος» του Κολυμβαρίου «αποτελεί απάντηση στους διαπρύσιους κήρυκες  εσωστρέφειας, της αποκλειστικότητας, του εθνοφυλετισμού και του φονταμενταλισμού»!!! 

Με όλο το σέβας, εδώ διαπιστώνεται πασιφανώς κι αντιρρήτως ότι ο Μακαριώτατος παίζει το ρόλο του προασπιστού, υπέρμαχου και σημαιοφόρου των γνωστών αποφάσεων του Κολυμβαρίου. Πίσω από τις λέξεις εσωστρέφεια και αποκλειστικότητα ο καλά πληροφορημένος αναγνώστης διαπιστώνει την ανεκλάλητον χαράν και αγαλλίασιν του αλεξανδρινού Προκαθημένου για τα «κατορθώματα» των εκεί συναχθέντων. Ποιος χαίρεται και πανηγυρίζει γιατί οι κακόδοξοι (Παπικοί, Προτεστάντες όλων των αποχρώσεων, Μονοφυσίτες και λοιποί αιρετικοί χωρίς τελειωμό) αναγνωρίσθηκαν ως «ετερόδοξες Εκκλησίες»; Ο διάδοχος του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, του Αγίου Κυρίλλου, του Αγίου Προτερίου, που κατέσφαξαν με φρικτό τρόπο οι Μονοφυσίτες!

Τρεις ολόκληρες Σύνοδοι Οικουμενικές (Δ΄, Ε΄και Στ΄) καταδίκασαν τη Μονοφυστική αίρεση κι ο αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄ έσπευσε να συμπροσευχηθεί με τον Κόπτη «πατριάρχη» Σενούντα στο Κάιρο, εξεφωνήσε προς αυτόν: -«Άξιος» και του δώρισε αρχιερατική μίτρα!!! Ετσι για να μη ξεχνιόμαστε. Αυτό ονομάζεται σεβασμός και τιμή προς τις Οικουμενικές Συνόδους. 


Το ερώτημα το μέγα είναι, εν προκειμένω: Στην Αφρική υφίστανται πλείστες όσες αιρετικές ομάδες με εκατομμύρια οπαδούς. Θα τους δέχεται σύμφωνα με το γνωστό οικουμενιστικό τραγούδι, «ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ»; Αφού ΔΕΝ δέχεται στην πράξη ότι η Ορθοδοξία είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία; Μια απάντηση δεν βλάπτει.

No comments:

Post a Comment