Thursday, November 17, 2016

Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ‘‘ΖΕYΓΑΡΙΑ’’ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ


Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ‘‘ΖΕYΓΑΡΙΑ’’ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Στην Ευρώπη και όχι μόνο ομιλούν για οικογένειες με δύο μαμμάδες και δύο μπαμπάδες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να καταστεί υψίστη αυθεντία και σε θέματα ηθικών αξιών. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ήδη, στην Μεγάλη Βρεττανία, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Δανία και Ολλανδία, αλλά και σε πολιτείες των ΗΠΑ, γίνεται υιοθεσία από μέρους ομοφυλοφίλων ‘’ζευγαριών’’.

Μετά την αναγνώριση και θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, θα ακολουθήσει η υιοθεσία από μέρους των ομο-ζευγαριών. Ήδη άρχισε να καλλιεργείται στην Ευρώπη και όχι μόνο. Αυτό που ανέφερε παλαιότερα η εφημερίδα «Corriere del Veneto» σε δημοσίευμά της, ημερομηνίας 30 Αυγούστου 2013, για την εισήγηση της δημοτικής συμβούλου Camilla Seibezzi στη Βενετία, προς αντικατάσταση των όρων πατέρας και μητέρα, σε ‘’γονέας 1’’ και ‘’γονέας 2’’, άρχισε να γίνεται γεγονός. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ομιλούν για οικογένειες με δύο μαμμάδες και δύο μπαμπάδες. Να υπενθυμίσομε την περίπτωση της Barbara Bianchi υπαλλήλου του Δήμου Μιλάνου, που απέστειλε στον Δήμαρχο του Μιλάνου, μήνυμα μέσω του Facebook της, το σχολικό έντυπο εγγραφής των παιδιών της, διαγράφοντας τη λέξη «γονέας 1» και σημειώνοντας με θάρρος «Είμαι μητέρα και όχι ‘’γονέας 1». Με αυτό τον τρόπο η Barbara Bianchi διάλεξε να υπογράψει το σχολικό έντυπο εγγραφής των παιδιών της, απεθυνόμενη στον Δήμαρχο του Μιλάνου Giuliano Pisapia, με τη θαρραλέα σημείωση «το κατάλαβες;» Η ετσιθελική επιβολή των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μιλάνου, για τη μη αναφορά των λέξεων πατέρας ή μητέρα, βρήκε τούτη την αξιέπαινη θαρραλέα αντίδραση. 

Μα τι ομιλούμε για θέσεις της πολιτείας; Να θυμίσομε ότι στις εργασίες της Συνόδου των αιρετικών Παπικών, ο Καρδινάλιος Erdo, αναφέρθηκε στην ‘’πολύτιμη υποστήριξη’’, όπως την κάλεσε, που μπορούν να παράσχουν οι ομοφυλόφιλοι προς το σύντροφό τους και έτσι να προσφέρουν ‘’τα δώρα και τα ταλέντα τους προς την κοινότητα’’. Επίσης έκανε αναφορά στα ‘’θετικά στοιχεία’’ που υπάρχουν στις ‘’ατελείς μορφές’’ οικογένειας, όπως απαράδεκτα αναφέρθηκε. 


Ή βλάσφημη ‘’ακολουθία’’ του γάμου των ομοφυλοφίλων, που συνέταξαν οι αιρετικοί Αγγλικανοί, την υιοθεσία από μέρους ομοφυλόφιλων ‘’ζευγαριών’’ δεν προετοιμάζει; Η περίπτωση του αιρετικού Αγγλικανού ‘’επισκόπου’’ Gene Robinson που έκανε πολιτικό ‘’γάμο’’ με άνδρα, τι καταδεικνύει; Σε τεύχος του επισήμου οργάνου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), «Τhe Ecumenical Review» υπάρχει μάλιστα  βλάσφημη ‘’προσευχή’’ επί ‘’τη ενώσει’’ ομοφυλοφίλων. Δυστυχώς η υιοθεσία από μέρους των ομο-‘’ζευγαριών'’ οπωσδήποτε θα ακολουθήσει σε πιο γενικευμένη μορφή.

No comments:

Post a Comment