Monday, November 21, 2016

ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκαν στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η συζήτηση από το σημείο που είχε συμφωνηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είπε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα συνεχισθεί ο διάλογος μεταξύ των επιτροπών που έχει συστήσει η Εκκλησία και το ΙΕΠ για το θέμα.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε στη συνθετότητα της διαδικασίας αλλαγής όλων των μαθημάτων και ειδικότερα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τόνισε ότι η επιτροπή της Εκκλησίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ύδρας θα συζητήσει με την αντίστοιχη επιτροπή του ΙΕΠ ώστε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις επί του νέου Προγράμματος Σπουδών. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν αναστέλλεται η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών αλλά θα ληφθούν υπόψη παρατηρήσεις όσων τα διδάσκουν και της επιτροπής της Εκκλησίας στη διαδικασία παραγωγής των νέων βιβλίων Θρησκευτικών.”

Αυτό που φοβόμαστε έγινε. Ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -για μια ακόμη φορά- ξεπούλησε τα πάντα. Ενώ υποτίθεται ότι θα απαιτούσε από τον Υπουργο Παιδείας να αναστείλει για φέτος την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων για τα Θρησκευτικά τελικά έδωσε γην και ύδωρ -όπως δίνει πάντοτε για όλα τα θέματα- στους εχθρούς της Εκκλησίας. 

Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου διευκρίνησε ότι η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και ότι στο τέλος θα ληφθούν υπόψη -μεταξύ άλλων- και οι θέσεις της Εκκλησίας. Οι Αμερικανοί σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέγουν το γνωμικό: Whoever believes that can believe anything. Σιγά μη δεν ληφθούν υπόψη οι θέσεις της Εκκλησίας. Όσο λήφθηκαν την πρώτη φορά άλλο τόσο θα ληφθούν και τώρα.

Είναι φανερόν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει κάνει υπόγειες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση και έχει προδώσει τους αγώνες της ομόφωνης απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η στάση του Αρχιεπισκόπου για το μάθημα των Θρησκευτικών προιδεάζει για το τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και για τη Σύνοδο της Κρήτης στην προσεχή σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

No comments:

Post a Comment