Wednesday, November 9, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Την παρελθούσα Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, ο μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος μετέβη στο Κάιρο, στην αραβόφωνη ορθόδοξη ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ντάχερ, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό των Αρχαγγέλων. Στον Εσπερινό παρέστησαν ο επίσκοπος Μέμφιδος Νικόδημος κι ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου π. Νήφων. 

Αυτή όμως η, κατά τα άλλα, επιβαλλόμενη  ποιμαντινή επισκεψη του Μακαριώτατου επισκιάσθηκε, αμαυρώθηκε θα έλεγα, από την παρουσία εκπροσώπων τριών αιρετικών ομάδων, ήτοι «επισκόπου» των Μονοφυσιτών Αρμενίων, με το χαρακτηριστικό οξύκορφο επανωκαλύμαυχο, συνοδευομένου από «κληρικό» της αυτής ομάδος, «κληρικού» των Μονοφυσιτών Κοπτών, φέροντος την κοπτική πολυσταύρια σκούφια, εκπροσωπούντος τον «Πατριάρχη» των Κοπτών, όπως κι επίσης μιας κυρίας που εκπροσωπούσε μια Προτεσταντική αίρεση. Μάλιστα, κατά την είδηση, ο Μακαριώτατος έσπευσε εν χαρά ανεκλαλήτω να προσφωνήσει τους εκπροσώπους των αιρετικών αυτών ομάδων. 

Τι να σχολιάσει κανείς;! Την παντελή απουσία πνευματικής ευαισθησίας από τον δεύτερον τη τάξει ορθόδοξο πρωθιεράρχη; Στη «φήμη» του αναφέρεται, συν τοις άλλοις,πως είναι «τρίτος και δέκατος των αποστόλων»! Δεν άκουσε ότι ο απόστολος Παύλος προτρέπει τους Κορίνθιους «μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις» (Β΄Κορ. ς΄14); Δεν του είπε κανείς ότι ο Απόστολος των εθνών  συμβουλεύει τον απόστολο Τίτο: «αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτου» (Τιτ. γ΄10); Δεν του λέει απολύτως τίποτε η απόφαση του αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου να αποφύγει ακόμη και την οπτική επαφή με τον αιρετικό Κήρινθο; Δεν πληροφορήθηκε ποτέ ο Μακαριώτατος ότι οι Άγιοι Πατέρες έχουν θεσπίσει, μέσω των ιερών κανόνων, την απόλυτη απαγόρευση της συμπροσευχής μετά των αιρετικών και κακοφρόνων; 

Όλ’ αυτά τα γνωρίζει ασφαλέστατα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δυστυχώς, και για τον ίδιο, αλλά και για την Εκκλησία, κουβαλάει ακούραστα νερό στο μύλο του λαϊκού οικουμενισμού,που θέλει να παρακάμπτονται και εν τέλει να περιθωριοποιούνται οι δογματικές διαφορές με τους αιρετικούς, παρά το γεγονός ότι μεταξύ ημών και αυτών χάσμα μέγα εστήρικται. Η συνταγή του λαϊκού οικουμενισμού, που την εχει λανσάρει από καιρό ο «Μέγας» Αθηναγόρας, ακολουθείται πιστά από όλο το φάσμα του οικουμενιστικού στρατοπέδου. Πρέπει να συνηθίσουν οι άνθρωποι ότι «όλοι το ίδιο είμαστε». Τι κι αν οι Μονοφυσίτες καταδικάσθηκαν για τις κακοδοξίες τους από τρεις Οικουμενικές Συνόδους; Τι κι αν οι Προτεστάντες εδώ και 500 χρόνια έχουν αποδομήσει συστηματικά ό,τιδήποτε θυμίζει τον Χριστό και την Εκκλησία του; Εμείς εκεί! Πεισματικά κι αταλάντευτα κοντά τους, μαζί τους, δίπλα τους! Πού θα πάνε οι άνθρωποι. Θα συνηθίσουν! Λογαριάζουν όμως ΧΩΡΙΣ τον ξενοδόχο.

No comments:

Post a Comment