Monday, February 1, 2016

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΟΖΕΒΙΤΟΥ


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΟΖΕΒΙΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πριν λίγες μέρες το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αγιοκατάταξε τον ιερομόναχο Ιωάννη Χοζεβίτη. Η αναγνώριση της αγιότητας του Οσίου Iωάννου του Χοζεβίτου επιβεβαιώνεται με το άφθαρτο λείψανο του Οσίου, με τα θαύματα που επιτελεί, με την αγιότητα του βίου του και με την ομολογία της πίστεως που προέβη. Είχε, δηλαδή, όλα τα γνωρίσματα της αγιότητας ο σύγχρονος αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας.

Όλως παραδόξως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προέβη στην αγιοκατάταξη του Οσίου Ιωάννου αμέσως μετά την επιστροφή του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου από τη Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ όπου απέτυχε να ομολογήσει την ορθόδοξη πίστη αφού συμμάχησε με τους Φαναριώτες και με τους άλλους οικουμενιστές για να προωθήσουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο έγγραφα για τον Οικουμενισμό και άλλα θέματα της πίστης μας που είναι άγευστα ορθόδοξης πνοής.

Ο Όσιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης, όμως, εκτός της αγιότητας του βίου του είχε να επιδείξει λαμπρή ομολογία της πίστεως. Ήταν σθεναρός αντιοικουμενιστής Άγιος και όπως άλλοι δύο σύγχρονοι άγιοι -ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς και ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης- διέκοψε το μνημόσυνο των οικουμενιστών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Είναι πολύ λυπηρό ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το οποίο διακόνησε με τόση αυταπάρνηση και αγιότητα βίου ο σύγχρονος αυτός Άγιος δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Οσίου Ιωάννη Χοζεβίτη. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος επανέφερε την Εκκλησία των Ιεροσολύμων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών -γράφε αιρέσεων- απο όπου το είχαν βγάλει οι προκάτοχοί του, συμμετέσχε ενεργά στην Αγία Γη και στη Ρώμη στις οικουμενιστικές ασχημίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο για τα πενηντάχρονα της αντικανονικής άρσης των αναθεμάτων κατά του Βατικανού, ενώ επίσης χαρίζει “ιερά κοράνια” και συμπλέει με τους Φαναριώτες για την σύγκληση οικουμενιστικής Πανορθόδοξης Συνόδου.


Τα ίδια ισχύουν για το Πατριαρχείο Ρουμανίας από όπου έλκει την καταγωγή του ο Όσιος Ιωάννης που επίσης αγιοκατάταξε τον Όσιο Ιωάννη ενώ και η Εκκλησία της Ρουμανίας είναι μια οικουμενιστική Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment