Monday, February 29, 2016

ΕΥΟΔΟΥΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


ΕΥΟΔΟΥΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η πρόσφατη απόφαση της Εκκλησίας της Γεωργίας με την οποία απορρίπτει ως απαράδεκτο το κείμενο της ε΄Προσυνοδικής Διάσκεψης για τον Οικουμενισμό απέδειξε έμπρακτα ότι ευοδούται ο αντιοικουμενιστικός αγώνας.

Οι δυσκολίες που υπήρχαν και υπάρχουν ήταν και είναι ανυπέρβλητες αλλά με τη βοήθεια του Θεού καθαιρέθηκε το πρώτο οχύρωμα του εχθρού.

Η απόφαση της Εκκλησίας της Γεωργίας από μόνη της θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική για την απόσυρση του αιρετικού κειμένου επειδή απαιτείται ομοφωνία των Ορθοδόξων Εκκλησιών για την έγκριση ενός κειμένου.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δόξες της απόφασης της Εκκλησίας της Γεωργίας επειδή δεν ξέρουμε ποια προσκόμματα θα παρεμβάλουν και ποιες παγίδες θα απλώσουν οι οικουμενιστές.

Δεν ξέρουμε προπαντός ποια στάση θα τηρήσει ο αστάθμητος παράγοντας της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Δυστυχώς η κακόδοξη Διακήρυξη που υπέγραψαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος στην Κούβα δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας ότι η Εκκλησία της Ρωσίας δεν θα συμμαχήσει με τους Φαναριώτες στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Αλλά ουδείς μπορεί -στο παρόν τουλάχιστον στάδιο- να πει με βεβαιότητα τι θα κάνει η Εκκλησία της Ρωσίας.

Αν όμως, όπως όλα δείχνουν, τελικά οι Μοσχοβίτες θα συμμαχήσουν με τους Φαναριώτες και θα έχουν στο πλάι τους τους εκατέρωθεν συμμάχους τους, η κατάσταση στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο θα είναι πολύ δύσκολη ακόμη και με δεδομένη την κατά Θεόν απόφαση του Πατριαρχείου της Γεωργίας.

Σε λίγες μέρες αναμένουμε την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδας. Αν η Εκκλησία της Ελλάδας τηρήσει ορθόδοξη γραμμή και απορρίψει το κακόδοξο κείμενο τότε η επιτυχία του αντιοικουμενιστικού αγώνα θα καταγάγει μια περηφανή νίκη που δύσκολα θα μπορέσει να αγνοηθεί από τους Οικουμενιστές. Αυτή μάλιστα θα αποδειχθεί ακόμη πιο περηφανής αν υπάρξουν και άλλες Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες που προσχωρήσουν στο αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο.

Τιτάνιος είναι πραγματικά ο αγώνας που αποδύθηκε η ηγεσία του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Οι προσευχές, η αγάπη και ο σεβασμός μας την συνοδεύουν.

No comments:

Post a Comment