Monday, February 22, 2016

Ο ΠΑΠΑΔΕΡΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ»


Ο ΠΑΠΑΔΕΡΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ»

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ενώ όλα έχουν τροχιοδρομηθεί για τη σύγκληση της Πανορθοδόξου Συνόδου, πολλοί έχουν επιστρατευθεί από το οικουμενιστικό στρατόπεδο για να δώσουν «ένα χεράκι» ώστε τα πάντα να πάνε «κατ’ ευχήν» για τους οικουμενιστές. 

Μεταξύ άλλων έδωσε και το παρόν του κι ο γηραιός οικουμενιστής κ. Αλέξανδρος Παπαδερός, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος μάλιστα χρημάτισε (για ένα εξάμηνο) και Πρόεδρος του «Π.Σ.Ε.» (1992-93). 

Είπε ο κύριος Καθηγητής σε συνέντευξή του στον Ν. Μαγγίνα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα προσφέρει «ύδωρ ζων» (Ιω. δ΄10), όχι μόνο στην Ακαδημία μας και στην Ελλάδα, ούτε μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος διψα και προσμένει- κι όχι μόνο αυτός». 

Ασφαλώς και δεν κατέχω ούτε μικρό ποσοστό της σοφίας του κυρίου Παπαδερού, αλλά σαν άνθρωπος δικαιούμαι να έχω τις απορίες μου. Ποιο είναι, εν πρώτοις, το «ύδωρ το ζων» που θα προσφέρει η Πανορθόδοξη Σύνοδος; Μήπως η κατοχύρωση της «βαπτισματικής θεολογίας»; Αν γίνει αυτό η Σύνοδος θα συγκαταριθμηθεί μετά των ληστρικών συνόδων και πουθενά αλλού. 

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα προσφέρει «ύδωρ ζων» αν επαναβεβαιώσει τη διδασκαλία των προηγουμένων Συνόδων κι αν καταδικάσει ονομαστικά τις σύγχρονες αιρετικές παρασυναγωγές, με πρώτη και καλύτερη τον Παπισμό. Θα προσφέρει «ύδωρ ζων» αν λάβει την ομόφωνη απόφαση να εξέλθουν, αυθωρεί και παραχρήμα, οι Ορθόδοξες Εκκλησίες από την συναγωγή πονηρευομένων, που ακούει στο όνομα «ΠΣΕ». Θα προσφέρει «ύδωρ ζων» στο πλήρωμά της η Σύνοδος αν καταδικάσει ευθαρσώς και πανηγυρικώς την κακόδοξη θεωρία περί «διηρημένης Εκκλησίας», όπως κι όσα συμφωνήθηκαν στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου στα 1993. 

Και μια διευκρίνιση. Αυτό πού ο κύριος Παπαδερός ονομάζει «χριστιανικό κόσμο» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πανσπερμία των αιρετικών ομάδων, δηλαδή των Παπικών, των Προτεσταντών, των Μονοφυσιτών κλπ. 


Και μια υπενθύμιση: Εφόσον επιθυμείτε διακαώς την «αγαθήν εκβασιν του εγχειρήματος» φροντίστε να απαλειφθούν όλα τα μη ορθόδοξα στοιχεία που συμφωνήθηκαν, ως μη όφειλε, στη Σύναξη των Προκαθημένων. Θα είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρητης και υμών προσωπικώς στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment