Tuesday, February 16, 2016

H ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ


H ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Πώς αντιλαμβάνονται οι Παπικοί την Χριστιανική ενότητα;   Θεωρούμε ότι απάντηση αποτελεί η χαρακτηριστική περίπτωση της στάσης του Πάπα Φραγκίσκου,  πέρυσι στη συνάντηση των Παπικών με τους Πεντηκοστιανούς στην Αμερική.  Τον Μάϊο του 2015 η  Παπική ‘’επισκοπή’’ Phoenix των ΗΠΑ, σε συνεργασία με μια ομάδα ‘’Πεντηκoστιανών’’ παστόρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνετο και ο γνωστός  για τις πλάνες του ‘’Πεντηκοστιανός’’ πάστορας John Taettino, διοργάνωσε την «Ημέρα της χριστιανικής ενότητας», για την οποία ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ότι «σήμερα ζούμε, αγαπητοί αδελφοί τον οικουμενισμό του αίματος» και πρόσθεσε ότι  «σήμερα, μαζί, εσείς εκεί και εγώ από  τη Ρώμη, να ζητήσουμε από τον Πατέρα να στείλει το Πνεύμα του Ιησού, το Άγιο Πνεύμα, και   να μας δώσει την χάρη, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να γίνουμε όλοι ένα, έτσι ο κόσμος να πιστέψει».

Παρενθετικά να αναφέρομε ότι  οι ‘’Πεντηκοστιανοί’’ αποτελούν μια από τις χειρότερες προτεσταντικές αιρέσεις. Οι αιρετικοί ‘’Πεντηκοστιανοί’’ αυτοισχυρίζονται ότι έχουν τις έκτακτες χαρισματικές εκδηλώσεις που είχαν οι μαθητές του Χριστού μετά την Πεντηκοστή.  Ψευδώς ισχυρίζονται ότι δήθεν κάνουν ‘’θεραπείες’’.  Οι πλανεμένοι ‘’Πεντηκοστιανοί’’, ομιλούν ‘’γλώσσες’’ με την συνέργεια του πονηρού, που δεν καταλαμβαίνουν οι παρευρισκόμενοι, ενώ οι Απόστολοι  ομιλούσαν ξένες γλώσσες και καθένας καταλάμβαινε στη γλώσσα του.  Κατά την Πεντηκοστή Πάρθοι, Μήδοι κλπ, άκουε ο καθένας ‘’τη ιδία διαλέκτω αυτού’’, ενώ αυτοί οι πλανεμένοι όταν ομιλούν δεν τους καταλαμβαίνει κανείς.

Οι ‘’Πεντηκοστιανοί’’, αυτοισχυρίζονται ότι ανήκουν στην δήθεν «γνήσια εσχατολογική Εκκλησία» αποκαλώντας την Μία Αγία Εκκλησία «Βαβυλώνα», ακόμα και «πόρνη».  Αρνούνται την Ιεράν Παράδοσιν της Εκκλησίας μας.   Οι ‘’Πεντηκοστιανοί’’, διδάσκουν την πλάνη περί  «αρπαγής της εκκλησίας» και πιστεύουν όπως και οι πλανεμένοι Χιλιαστές στην «χιλιετή βασιλεία του Χριστού». Οι  ‘’Πεντηκοστιανοί’’, δεν δέχονται την τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων μας, δεν τιμούν τον Τίμιο Σταυρό, τις Άγιες Εικόνες κλπ.

«Και μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσε να είναι ανόητο, ή ίσως μια αίρεση, δεν ξέρω», συνέχισε  ο Πάπας Φραγκίσκος, «αλλά υπάρχει κάποιος που ‘’ξέρει’’ ότι παρά τις διαφορές, είμαστε ένα».   Είναι απόλυτα στρεβλές οι θέσεις του Πάπα Φραγκίσκου για την Χριστιανική ενότητα. 

Κατόπιν πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος και τα ακόλουθα: «Αυτός που διώκει τους Χριστιανούς σήμερα, που μας χρίζει με το μαρτύριο, γνωρίζει ότι οι Χριστιανοί είναι μαθητές του Χριστού, είναι ένα, είναι αδέλφια.  Δεν τον νοιάζει αν είναι Ευαγγελικός, Ορθόδοξος, Λουθηρανός, Καθολικός, Αποστολικός…δεν τον νοιάζει.  Είναι Χριστιανοί.  Και το αίμα είναι ενωμένο».  Η παντελής παραχάραξη της φράσης του Αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας, «του μη ανέχεσθαι διαπίπτειν τον λόγον».

Καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει για το πόσο λανθασμένα ο Πάπας Φραγκίσκος και οι Παπικοί αντιλαμβάνονται την Χριστιανική ενότητα. Εξάλλου η υπόδειξή του ή μάλλον η παραδοχή του, «θα μπορούσε να είναι ανόητο, ή ίσως μια αίρεση, δεν ξέρω», από μόνη της επεξηγεί πλήρως τη στρέβλωση.

«Η γνώση των θεολόγων θα μας βοηθήσει», τόνισε με έμφαση κατόπιν ο Πάπας Φραγκίσκος, «αλλά αν περιμένουμε τους θεολόγους να συμφωνήσουν τούτο θα επιτευχθεί την ημέρα της τελικής κρίσης».  Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η θεολογική  αλήθεια καθίσταται με τα απαράδεκτα τούτα λόγια δευτερεύουσα, γεγονός που δικαιολογεί και την όλη στάση των Παπικών στα θέματα αληθειών της Πίστεως.  Αυτή είναι η Χριστιανική ενότητα για τους Παπικούς;  

No comments:

Post a Comment