Friday, February 26, 2016

Η ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Ε΄ ΠΡΟΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ


Η ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Ε΄ΠΡΟΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος -εγκρατής θεολόγος κάρφος στον οφθαλμό των οικουμενιστών- εξέδωσε περισπούδαστο υπόμνημα με τον τίτλο “Σχολιασμός στο κείμενο της Ε ́ Πανορθοδόξου Προσυνοδικής Διασκέψεως (Σαμπεζύ Γενεύης 11-17.10.2015) “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμο”.

Πρόκειται για αληθινή πραγματεία που ανατέμνει μεθοδικά το αιρετικό κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης για τον Οικουμενισμό.

Ο π. Αναστάσιος βλέπει το θέμα ιστορικά, κανονικά και εξ απόψεως της συμμετοχής Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) και αποδεικνύει τα σαθρό των επιχειρημάτων του κακόδοξου κειμένου.

Για μια ακόμη φορά ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος χαρίζει στην Εκκλησία ένα οστεοκλαστικό κείμενο κατά του Οικουμενισμού που αφήνει άφωνους τους εχθρούς της πίστεως και γεμίζει με χαρά τους πιστούς των οποίων πλουτίζει το οπλοστάσιο με συντριπτικά κατά του κακόδοξου κειμένου επιχειρήματα.

Ιδιαιτέρως το Υπόμνημα του π. Αναστασίου απαντά στις κακοδοξίες της διηρημένης Εκκλησίας και της βαπτισματικής Θεολογίας που το διαπνέουν και δίνει απάντηση στο θέμα του λαικού οικουμενισμού και των συμπροσευχών που προωθεί.

Θερμά ευχαριστούμε τον σεβαστό και αγαπητό κληρικό για την μεγάλης σπουδαιότητας προσφορά του και παρακαλούμε τον Χριστό να τον ενδυναμώνει στον αγώνα του.

Μια παράκληση μόνον προς τον σεβαστό μας Πρωτοπρεσβύτερο. Τον παρακαλούμε να δώσει σε κανονική μορφή το κείμενο επειδή όπως έχει κυκλοφορήσει διαβάζεται πολύ δύσκολα. Έχει κάνει τόσο κόπο και βλέπει το θέμα τόσο εμπεριστατωμένα. Δεν είναι κρίμα να μην μπορούν οι αναγνώστες να το χαρούν και να ωφεληθούν από αυτό στο βαθμό που πρέπει εξαιτίας του τρόπου που δημοσιεύθηκε;

No comments:

Post a Comment