Saturday, February 13, 2016

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ”


“ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Είμαστε αδελφοί, έχουμε το ίδιο βάπτισμα, είμαστε επίσκοποι” είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Πάπα Κύριλλο κατά τη συνάντησή τους.

Με άλλα λόγια η συνάντηση έγινε μέσα στα πλαίσια της βαπτισματικής θεολογίας και της Συμφωνίας του Μπαλαμάντ. Ο Πάπας, δηλαδή, πήγε στη συνάντηση μέσα στις προδιαγραφές που καθορίζει η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος η οποία δέχεται τη βαπτισματική θεολογία και αναγνωρίζει τα μυστήρια των “αρχαίων Εκκλησιών της Ανατολής”, όπως τις αποκαλεί, εξ ου και πρόσφερε δισκοπότηρο ως δώρο στο Ρώσο Πατριάρχη για να του δείξει ότι δέχεται έγκυρo τo μυστήριo της Θείας Ευχαριστίας που τελεί. Τα μυστήρια των Παπικών αποδέχτηκε ως έγκυρα και η προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επίσης, με δύο tweet του ερμηνεύει τη συνάντηση των δύο ηγετών ως συνέχεια της καρποφορίας που προκάλεσε η συνάντηση του Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο Στ΄.!!!

Η συνάντηση, λοιπόν, των δύο ηγετών εκτός από ένα σχοινοτενές ευχολόγιο για διάφορους εγκόσμιους στόχους που δεν έχει -και δεν θα μπορούσε να έχει- κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια οικουμενιστική συνάντηση υψηλού επιπέδου και ως τέτοια την αποστρέφεται το ποίμνιο της Εκκλησίας νοουμένου ότι δεν είναι παρά η αρχή παρόμοιων συναντήσεων μέσα στο ίδιο πνεύμα.

No comments:

Post a Comment