Saturday, February 27, 2016

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο ένας μετά τον άλλο, οι Ηρακλείς του Οικουμενισμού, εκτελώντας διατεταγμένη εκστρατεία, γράφουν άρθρα και δίνουν συνεντεύξεις υπέρ της Αγίας και Μεγάλης Σύνοδου με τα οποία εγκωμιάζουν γλοιωδώς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ως πρωτεργάτη της σύγκλησής της.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τον κ. Παπαδερό, ο π. Γεώργιος Τσέτσης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος κατέθεσαν τον οικουμενιστικό οβολό τους. Πώς θα μπορούσε, όμως, να λείπει από την ομήγυρι της οικουμενιστικής ασέβειας ο κ. Αριστείδης Πανώτης;

Σε σχετικό άρθρο του, που διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Αμήν, πέφτει σε ένα παραλήρημα εγκωμίων του Οικουμενικού Θρόνου και του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου πλην όμως εσκεμμένα παραγνωρίζει κάτι σημαντικό.

Είναι αλήθεια ότι ο Οικουμενικός Θρόνος έχει να επιδείξει δεκάδες Αγίους της Εκκλησίας που χρημάτισαν Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως όπως είναι ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ιωάννης Χρυσόστομος, ο Πατριάρχης Ταράσιος, ο Μέγας Φώτιος, ο Άγιος Γεννάδιος Σχολάριος, ο Άγιος Γρηγόριος Ε΄ κτλ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζει, όμως, ο κ. Πανώτης το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει στο παθητικό του και ορισμένους αιρετικούς πατριάρχες οι οποίοι αναθεματίστηκαν από Οικουμενικές και Τοπικές Συνόδους.

Ας μετριάσει, λοιπόν, τις μεγαληγορίες του προς τον Παναγιότατο οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Αν μέχρι τότε ο Παναγιότατος μετανοήσει και αποκηρύξει τις κακοδοξίες της διηρημένης Εκκλησίας και της Βαπτισματικής θεολογίας τις οποίες τώρα προβάλλει προς θεσμοθέτηση από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο έχει καλώς. Αν όχι δεν χρειάζονται ύμνοι και ωδές για τον πρόεδρο μιας συνόδου που θα μείνει στη συνείδηση της Εκκλησίας ως ληστρική.

No comments:

Post a Comment