Saturday, February 20, 2016

ΛΙΒΑΝΙΣΜΑΤΑ, ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ


ΛΙΒΑΝΙΣΜΑΤΑ, ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, θεολόγου
=====

Σε άρθρο του για τη μέλλουσα Πανορθόδοξη Σύνοδο ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος, επιδίδεται, εν πρώτοις, σε κλιμακωτές εγκωμιαστικές κορώνες, αφενός μεν προς τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Χαλκηδόνος Μελίτωνα (Χατζή) κι αφετέρου δε, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Για την ίδια τη μέλλουσα Σύνοδο σημειώνει τα ακόλουθα: «Η Πανορθόδοξος Σύνοδος θα φωτίση το μέλλον, θα δώση έμπνευσιν και ελπίδας και οπωσδήποτε θα διαμηνύση στον κόσμο το παράγγελμα των Αποστόλων: Μηδένα πλέον επιτίθεσθαι…πλην των επανάγκαις» (Πραξ. ιε΄18)».  

Ρωτάμε απλώς το εξής το Σεβασμιότατο: Πώς η Σύνοδος θα φωτίσει το μέλλον ή πώς θα δώσει έμπνευση και ελπίδα; Μήπως θεσμοθετώντας με το «έτσι θέλω» την κακόδοξη «βαπτισματική θεολογία», ή με την υιοθέτηση της κακόφρονος συμφωνίας του Μπαλαμάντ που αναγνωρίζει τον εκπεσόντα Παπισμό ως «την αδελφήν Εκκλησίαν της πρεσβυτέρας Ρώμης»; Μήπως με την καθιέρωση του κακόδοξου οικουμενισμού (τον οποίο ο ίδιος υπηρετεί, μετά σπουδής ου της τυχούσης, ημέρας και νυκτός) ως εκκλησιαστικής διδασκαλίας; 

Και τους Αγίους Αποστόλους και την Αποστολική Σύνοδο γιατί την θυμήθηκε; Για να μη μας διαφεύγει ότι με τις, πρωτοφανείς στην εκκλησιαστική ιστορία, καινοτομίες του τύπου «Μια Εκκλησία=μία ψήφος» και με την ουσιαστική φίμωση κάθε διαφορετικής  φωνής ή μήπως με τον εκ προοιμίου αποκλεισμό των περισσοτερων επισκόπων της Εκκλησίας με μεθοδεύσεις του τύπου: «Μια Εκκλησία=24 επίσκοποι» (από τους επισκόπους της Ελλαδικής Εκκλησίας λ.χ., που είναι γύρω στους 80 ΜΟΝΟ 24 θα λάβουν μέρος); 


Για το Σεβασμιότατο, όσοι διαφωνούν με τα ανωτέρω παράφωνα ακούσματα, είναι: ignoranti (ήγουν αμαθείς), «ψευδοκριταί» εχθροί της πραγματικότητος» και όσα γράφονται απ’ αυτούς είναι «ασυνάρτητες σκέψεις, ακατάλληλα και ανάδελφα γραπτά». Σεβασμιότατε: Όσοι νοιαζόμαστε για την Εκκλησία «επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι» δεν πτοούμεθα από τέτοιες κουβέντες, ούτε από απειλές. ΜΟΝΟ όσοι δεν έχουν επιχειρήματα λοιδωρούν. Σε κάθε σας βήμα θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

No comments:

Post a Comment