Wednesday, February 17, 2016

ΑΒΑΝΑ. ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ Ι. ΚΑΝΟΝΩΝ


ΑΒΑΝΑ. ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ Ι. ΚΑΝΟΝΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Την Κυριακή 14 τρέχοντος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος λειτούργησε στην εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Αβάνας, πρωτεύουσας της Κούβας.

Συν τοις άλλοις, όμως, έδωσαν δυναμικά το παρόν τους κι ο Παπικός Καρδινάλιος Κωχ και τρεις Παπικοί «επίσκοποι», που τοποθετηθηκαν σε επίσημες θέσεις. Παρέστησαν επίσης κι εκπρόσωποι Προτεσταντικών ομάδων. Όλ’ αυτά στον απόηχο της πολυδιαφημισθείσας συνάντησης του Ρώσου Πατριάρχη με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού. 

Τι γύρευαν οι Παπικοί αντιπρόσωποι κι οι άλλοι αιρετικοί σε Ορθόδοξη λειτουργία; Μήπως επέστρεψαν στην Εκκλησία; Μήπως οι Ουνίτες της Ουκρανίας σταμάτησαν την προσηλυτιστική τους μανία κι έπαψαν να ενοχλούν παντοιοτρόπως τους εμπερίστατους Ορθόδοξους της χώρας; 

Τι συμβαίνει επιτέλους; Απλούστατα οι Ρώσοι έδειξαν, παραμονές της Πανορθόδοξης συνόδου, ότι είναι έτοιμοι να υπερακοντίσουν το Φανάρι σε οικουμενιστικές κορώνες. Εν πρώτοις ολόκληρο τσουνάμι οικουμενιστικών ασχημιών θα πραγματοποιηθεί στη Λατινική Αμερική. Με τη φόρα που πήρε ο Ρώσος Πατριάρχης δεν θ’ αφήσει φραγκόπαπα, παπικό «επίσκοπο» ή καρδινάλιο, που να μην τον προσκαλέσει σε Ορθόδοξη λειτουργία. 

Κι ας διαλαλούσε επί δεκαετίες ότι δεν θα συναντηθεί με τον Πάπα λόγω της αφόρητα προκλητικής στάσης των Ουνίτων (μασκοφόρων Παπικών) της Ουκρανίας, που από το 1991 πολεμούν με ασίγαστο πάθος την πίστη μας. Τι θ’ αποκριθεί το Ρωσικό Πατριαρχείο στους εμπερίστατους Ορθόδοξους της Ουκρανίας; Δεν τους σπρώχνει, με την στάση του, στο σχίσμα του Φιλάρετου; Ποιος νοιάζεται για τους ιερούς κανόνες, ποιος χολοσκά για τους Ορθόδοξους της Δυτικής Ουκρανίας; Εγκόσμιοι είναι, δυστυχώς, οι στόχοι του Ρωσικού Πατριαρχείου.

No comments:

Post a Comment