Monday, February 22, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος, με άρθρο του στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, εξυμνεί με αμετροέπεια τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Το άρθρο επιγράφεται «2016: Ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος, τό ἀνυπέρβλητον ἱστορικόν ἐκκλησιαστικόν γεγονός, εἶναι εὐλογία καί ἀγάπη τοῦ Θεοῦ πρός τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν».

Το άρθρο κινείται σε δύο πόλους. Εγκωμιάζει μέχρι τρίτου ουρανού τον “Μέγα”, όπως τον χαρακτηρίζει, Πατριάρχη Αθηναγόρα ο οποίος συνέλαβε την ιδέα της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, και στη συνέχεια εγκωμιάζει με το ίδιο πάθος τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επειδή θα συγκαλέσει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και θα κάνει πραγματικότητα τους οραματισμούς του Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας είναι Μέγας Αποστάτης της πίστης μας και όχι Μέγας Πατριάρχης. Από τα πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε γι’ αυτόν περιοριζόμαστε στο γεγονός ότι έδινε την Θεία Κοινωνία, όχι μόνον σε Παπικούς αλλά και σε Προτεστάντες, και εκαυχάτο γι’ αυτό και παρότρυνε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια ως “προδοσία του Ιούδα”.

Όσο για το μεγαλείο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ας μη βιάζεται να εκφέρει ετυμηγορία ο Σεβ. Ιταλίας. Αν θα αποδειχθεί Μέγας ή όχι θα το ξέρουμε οριστικά όταν η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα ολοκληρώσει τις εργασίες της. Αν, όπως όλα δείχνουν, θα εγκριθεί το κείμενο που αναφέρεται στις σχέσεις με τους ετερόδοξους ως έχει, δηλαδή αν θα θεσμοθετηθεί η αιρετική βαπτισματική θεολογία και η κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας ως πίστη της Εκκλησίας τότε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα έχει προεδρεύσει μιας ληστρικής Συνόδου για την οποία ούτε ο ίδιος, ούτε ο Σεβ. Ιταλίας, ούτε κανείς άλλος θα μπορέσει να του δώσει τα εύσημα και να γίνει πιστευτός.

Εμείς δεν βιαζόμαστε να εκδώσουμε ετυμηγορία επειδή μέχρι τον Ιούνιο ο Παναγιότατος μπορεί να μετανοήσει για όλα τα οικουμενιστικά του πιστεύω και να απορρίψει τις κακοδοξίες που πρεσβεύει. Αν όχι...

1 comment:

  1. Ορθή η διάγνωση το φάρμακο όμως δεν το βλέπω πουθενά να αναφέρεται, έτσι άραγε θα αντιμετωπίσουμε Αποστασίες και Αιρέσεις; Οι Άγιοι σε παρόμοιες περιπτώσεις στην εποχή τους έτσι έκαναν; Για να κάνετε τόσο ορθή διάγνωση του σήμερα, τότε σίγουρα γνωρίζετε την απάντηση και των υπολοίπων, πράξετε λοιπόν και Σείς όπως και εμείς το καθήκον σας, νομίζω ότι αυτό είναι όχι μόνο το ιστορικό χρέος μας, αλλά και το αληθινό συμφέρον των ψυχών μας

    ReplyDelete