Thursday, February 4, 2016

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥ … ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΝ


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥ … ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Για ποιο Μιλτιάδη μιλάμε; Μα φυσικά όχι τον γνωστό νικητή της μάχης του Μαραθώνος. Αναφερόμαστε στον Ελλογιμότατο κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής. 

Ο κύριος Κοσμήτορας απεφάσισισε να απομακρυνθεί από την είσοδο της Σχολής το προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού. Κατά πάσαν πιθανότητα η ενέργεια αυτή έχει να κάνει με την απόφαση για την  λειτουργία στο άμεσο μέλλον, με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του ΑΝΕΛ, Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Σχολή. 

Υπάρχει φόβος να αντιδράσουν οι ισλαμιστές που θα ξεκινήσουν να παρακολουθούν μαθήματα Μωαμεθανικής θρησκείας στη Σχολή. Βέβαια. Όλα να τους τα δώσουμε! Τζαμιά, «γην και ύδωρ», υπηκοότητα, ό,τι θέλουν οι Μωαμεθανοί! Τι θέλετε να κάνουμε δηλαδή; Ν’ αντιμετωπίσουμε την οργή τους; Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Αυτό της συμπόρευσης με τους οπαδούς του Μωάμεθ. Εδώ η λέξη Έλληνες θα απαλειφθεί και στη θέση της θα τοποθετηθεί η νεόκοπη έννοια «κάτοικοι της Ελλάδας». 

Στον κύριο Κοσμήτορα δεν λέει τίποτε  ο γνωστός ύμνος: «την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν Αγαθέ»; Σίγουρα δεν θα γλυτώσει ούτε ο θυρεός του Α.Π.Θ. δηλαδή η γνωστή εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου. Όπου νά’ ναι θα εξαφανισθεί από τα έγγραφα του ΑΠΘ. Πάμε για Θρησκειολογική Σχολή κι όχι Θεολογική. Πρόβα τζενεράλε για τη μετατροπή του μαθήματος του Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό.

No comments:

Post a Comment