Wednesday, February 3, 2016

ΟΥΝΙΤΕΣ. ΝΕΕΣ ΠΑΠΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


ΟΥΝΙΤΕΣ. ΝΕΕΣ ΠΑΠΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Οι Παπικοί, μετά την παραίτηση (λόγω ηλικίας) του εν Ελλάδι Ουνίτη «επισκόπου» Δημήτριου Σαλλάχα, έσπευσαν να στείλουν ως αντικαταστάτη τον Ισπανό Μανουέλ Νιν, Διευθυντή του Ποντιφικικού Κολλεγίου των Ελλήνων της Ρώμης. Το εν λόγω Κολλέγιο είναι υπεύθυνο, από το 16ο αιώνα, για την αποστολή Παπικών μισσιοναρίων για τον προσηλυτισμό των Ορθοδόξων Ελλήνων. 

Στα 1975, ο καρδινάλιος Βίλλεμπραντς διαβεβαίωσε επισήμως την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι μετά το θάνατό του «επισκόπου» των Ουνιτών οι Παπικοί δεν θα έστελλαν άλλο «επίσκοπο», αλλά μόνο τοποτηρητή. Παρά ταύτα έστειλαν άλλο «επίσκοπο», τον Ανάργυρο Πρίντεζη, με αποτέλεσμα η Εκκλησία της Ελλάδος να αντιδράσει έντονα. Το 2008 τοποθέτησαν τον Δημήτριο Σαλλάχα και τώρα, ελλείψει καταλλήλου Ελληνικής καταγωγής έστειλαν τον Ισπανό Μανουέλ Νιν. Αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν δούρειο ίππο του Παπισμού εντός της Ελλαδικής Εκκλησίας, στηρίζει παντοιοτρόπως ο αιρεσιάρχης του Βατικανού. 

Οι Ουνίτες είναι αυτοί που καταπιέζουν εδώ και χρόνια τους εμπερίστατους Ουκρανούς Ορθόδοξους, όπως τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Θυμόμαστε την επίσκεψη που έκανε στους Ουνίτες της Ν. Ιταλίας ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου (ο Προύσσης Ελπιδοφόρος) που χαριεντιζόταν φιλικότατα μαζί τους λες κι είναι Ορθόδοξοι. Όλο αγάπες είναι ο «αγιότατος» Πάπας, αλλά τα δικά του δικά του και τα δικά μας πάλι δικά του! Γιατί να ιδρώνει δηλαδή το αυτί του για τις ευαισθησίες της Εκκλησίας της Ελλάδος τη στιγμή που ο Οικουμενικός Θρόνος, το Ρωσικό Πατριαρχείο κι όχι μόνο τον αναγνωρίζουν σαν την «αδελφήν Εκκλησίαν της πρεσβυτέρας Ρώμης»;

No comments:

Post a Comment