Monday, January 2, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ



ΣXOΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης είχε την ευγένεια να μας στείλει μια πολύ πνευματική επιστολή αναφορικά με ανάρτησή μας που αφορούσε το σεπτό του πρόσωπο στην οποία διευκρινίζει ότι
1.) Δεν είχε ποτέ συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη ή άλλους πατριαρχικούς.
2.) Δεν εξέφρασε ποτέ εκτίμηση προς το πρόσωπο των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Περγάμου, Μεσσηνίας και Ιωαννίνων και του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.
3.) Δεν είδε ποτέ - ούτε καν εθιμοτυπικά - τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο ούτε στα Οινόφυτα, ούτε στην Αρχιεπισκοπή.
4.) Δεν έχει συναντήσει και δεν έχει καμία επαφή με τον σοβαρά παρανοικό και σατανικό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη από δεκαετίες - από την εποχή που ο τελευταίος ήταν 18 χρόνων.
5.) Δεν είναι συνδιαχειριστής κανενός ιστολογίου.
6.) Ούτε καν ασχολείται με το Διαδίχτυο σε σημείο μάλιστα που πληροφορείται από τρίτους για τα κείμενα που αναρτώ.
7.) Δεν έχει καμία σχέση με τους μοιχεπιβάτες της Μητροπόλεως Αττικής.
8.) Δεν προέβαλε ποτέ τον π. Βασίλειο Θερμό και τους στοχαστές Ρώσους θεολόγους της Διασποράς.

“BRUTUS IS AN HONOURABLE MAN!”
__________

Εμείς φυσικά πιστεύουμε απολύτως τις διαβεβαιώσεις του Πανοσιολογιότατου - παρά τις περί του αντιθέτου μαρτυρίες πολλών και αξιόπιστων μαρτύρων. Οπως λέγει ο Μάρκος Αντώνιος στον μνημειώδη λόγο που εξεφώνησε στην Αγορά μπροστά στο κατασφαγμένο πτώμα του Ιούλιου Καίσαρα, “Brutus (γράφε ο π. Δανιήλ Αεράκης) is an honourable man!” (William Shakespeare, “Julius Caesar” (Act 3, Scene 2, l. 72 ff.).

“ΥΑΚΙΝΘΟΣ”, “ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ”, “ΑΡΙΜΑΘΑΙΟΣ”
________________

Θεωρούμε τις διευκρινήσεις του π. Δανιήλ απολύτως επαρκείς. Θεωρούμε επίσης ότι η ευθύνη των αναρτήσεων και των σχολίων του “Υάκινθου”, του “αιρετικού”, του “Αριμαθαίου” και ορισμένων ανωνύμων κακώς απεδόθησαν στον Πανοσιολογιότατο.

Το αναφέρουμε αυτό επειδή αυτός που χρησιμοποιεί αυτά τα ψευδώνυμα άλλα λέγει - από ότι ο Πανοσιολογιότατος διατείνεται - για τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Περγάμου, Μεσσηνίας και Ιωαννίνων και τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, αλλά και για τους μοιχεπιβάτες της Μητροπόλεως Αττικής, τον π. Βασίλειο Θερμό, τους “Συναξιακούς” και τους Ρώσους στοχαστές της Διασποράς.

“And sure Brutus (γράφε ο π. Δανιήλ Αεράκης) is an honourable man!”

Γι’ αυτό ακριβώς δίνουμε απόλυτη πίστη στις διαβεβαιώσεις του Πανοσιολογιότατου και θεωρούμε ότι όλοι - και είναι πολλοί, ένιοι εξ αυτών επίσκοποι και Ηγούμενοι Μονών - οι τα ενάντια σπερματολογούντες παραπληροφορούν επιγνώστως ή ανεπιγνώστως τους πιστούς.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!!!
___________

Διερωτώμαι όμως! Γιατί ο π. Δανιήλ διαβεβαιώνει ότι δεν είχε ποτέ συνάντηση με τον Παναγιότατο ή με τους πατριαρχικούς; Εμείς τουλάχιστον ουδέποτε αναφέραμε ότι η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι κάτι το επιλήψιμο. Το αντίθετο. Θα θεωρούσαμε μεγάλη ασέβεια για ένα κληρικό να πάει να προσκυνήσει τα σεβάσματα της Πόλης και να μην επιζητήσει να συναντήσει τον Παναγιότατο και να πάρει την ευχή του.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ π. ΜΕΛΕΤΙΟ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ
_____________

Εξίσου ακατανόητη για μας είναι η αναφορά του Πανοσιολογιότατου κ. Δανιήλ ότι έχει να συναντήσει ή να επικοινωνήσει με τον σατανικό και σοβαρά παρανοικό Αρχιμανδρίτη π. Μελέτιο Βαδραχάνη από την εποχή που ο δεύτερος ήταν 18 χρόνων. Αλλά εμείς δεν θεωρούμε καθόλου επιλήψιμη την επικοινωνία ή και τη συνάντηση του Πανοσιολογιότατου με τον εν λόγω κληρικό.

Το αντίθετο.! Θέλουμε να τον ενθαρρύνουμε σφόδρα να συναντήσει τον π. Μελέτιο και να του θέσει επιτακτικά την ανάγκη να κρεμάσει το πετραχήλι και να κοιτάξει την ψυχή και την υγεία του. Δεν είπαμε ποτέ ότι είναι φρόνιμο ή σκόπιμο ή χριστιανικό να απομονωθεί ο π. Μελέτιος. Απλά υποδείξαμε το αυτονόητο: Οτι είναι ανάρμοστο να διατηρεί την ιερωσύνη άνθρωπος, ο οποίος εκτός των άλλων ηθικών παρεκτροπών, ταλαιπωρείται από σοβαρότατα ψυχοπαθολογικά προβλήματα. Ούτε τον ίδιο ωφελεί, ούτε το έργο της Εκκλησίας εξυπηρετεί.

ΣΚΟΠΙΜΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ π. ΜΕΛΕΤΙΟ
____________

Θα προσθέταμε μάλιστα το εξής: Αφού ο π. Δανιήλ, ούτε τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη δεν δίστασε - ως μη όφειλε - να επισκεφθεί “out of the blue” - ύστερα από πολλά χρόνια αποστασίας - για να του υποδείξει να παραιτηθεί, πολλώ μάλλον ελπίζουμε να μην ορρωδήσει να συναντήσει τον π. Μελέτιο για να του υποδείξει - ως οφείλει - την απολύτως επείγουσα ανάγκη να κρεμάσει το πετραχήλι και να κοιτάξει την ψυχή και την υγεία του.

Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ακριβώς θα πράξει ο Πανοσιολογιότατος επειδή “Brutus (γράφε ο π. Δανιήλ Αεράκης) is an honourable man.”

“LE PAUVRE HOMME”
___________

Με πραγματική συντριβή καρδίας οφείλω να ομολογήσω ότι η κατακλείδα της επιστολής του Πανοσιολογιότατου κατανύσσει, εμπνέει και διδάσκει. Μου έγραψε συγκεκριμένα: “Σας ευχαριστώ ειλικρινώς, περισσότερο για τους δυσμενείς χαρακτηρισμούς σας, παρά για όσα επαινετικά γράψατε για κάποια μικρή προσπάθεια γύρω από τον Αγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο!”

Τι ταπείνωση! Τι ήθος! Τι ανεξικακία! Τι μεγαλείο ψυχής! Τι χριστιανική μεγαλοψυχία! Τι αγγελοειδής πολιτεία! Και όμως! “Le pauvre homme!”, όπως κατ' επανάληψη αποκαλεί ο Μολιέρος τον Ταρτούφο στο αριστούργημά του “Tartuffe, ou l' imposteur”, γίνεται θύμα παραπληρόφορησης και ανακριβών κατηγοριών! Είναι ανεπίτρεπτο μα την αλήθεια!

ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕ Ο π. ΔΑΝΙΗΛ
______________

Θλίψη εκφράζουμε μόνον για ένα σημείο της επιστολής του Πανοσιολογιότατου. Γράφει συγκεκριμένα. “Δεν με απασχολεί, αγαπητέ κ. Τελεβάντε, να πιστέψετε ή να απορρίψετε τις εξηγήσεις που σας δίνω.”

Παππούλη μου! Με στενοχωρείτε! Δεν θα έπρεπε! Πώς σας πέρασε από το μυαλό ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να απορρίψω τις τόσο ειλικρινείς και πνευματικές εξηγήσεις που μου δίνετε; Μπορείτε να κοιμάσθε απολύτως ήσυχος Γέροντά μου. “Η αθάνατη ψυχή μου” στην οποία αναφέρεσθε και για την οποία, ως καλός πνευματικός πατέρας ενδιαφέρεσθε τόσο γνήσια, κινδυνεύει μεν θανάσιμα από πολλά, αλλά σίγουρα όχι από τις λανθασμένες εντυπώσεις που σχημάτισα για το σεπτό σας πρόσωπο. Τουλάχιστον όχι μετά που έλαβα την πνευματικότατη και πειστικότατη επιστολή σας. Γι’ αυτό δεν έπρεπε να αφήσετε περιθώριο λογισμού αμφιβολίας για την κατακλυσμιαία απήχηση που είχε η επιστολή σας στην ψυχή μου.

Να σας εξομολογηθώ μάλιστα ότι τόσο πολύ πείστηκα από τη δύναμη των επιχειρημάτων, τη φιλαλήθεια και το χριστιανικό ήθος της επιστολής σας ώστε μπαίνω στον πειρασμό ... (αλλά καλύτερα ας μη συνεχίσω).

"Ο ΧΡΥΣΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΕΙΩΝ"
______________

“Ο χρυσούς νόμος των εφεδρειών”, στον οποίο αναφερόταν ο αείμνηστος Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, είναι ο “χρυσός κανόνας” για την επιτυχή έκβαση κάθε μάχης. Αν ο Βοναπάρτης συνέτριβε ολοσχερώς τον Μπλύχερ πριν προχωρήσει στο Βατερλώ και δεν του άφηνε περιθώριο να ανασυνταχθεί και να επανεμφανισθεί στο θέατρο των επιχειρήσεων διαφορετική θα ήταν η έκβαση της μάχης και κατ’ επέκταση της Ιστορίας.

Αυτά! Για την ώρα.!!!

Εξαιτούμαι τις θεοπειθείς ευχές του Πανοσιολογιότατου για το νέο χρόνο και του υποβάλλω ταπεινώς και υικώς τα σέβη και τις ευχές μου για τον νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος του Κυρίου που ανέτειλε.

4 comments:

  1. "η κατακλείδα της επιστολής του Πανοσιολογιότατου κατανύσσει, εμπνέει και διδάσκει."...κύριε Τελεβάντε θέλουμε και εμείς να κατανυχθούμε,να εμπνευσθούμε και να διδαχθούμε απο την πνευματικότατη επιστολή του π.Αεράκη!Μας έχετε συνηθείση να μας βάζετε και το άρθρο ή την επιστολή που σας έμπνευσε...θέλουμε και οι αναγνώστες σας να κατακλυσθούμε ψυχικά απο τα πνευματικά αναγνώσματά σας...

    ReplyDelete
  2. Την παραθέτω. Για δες ξανά το κείμενο.

    ReplyDelete
  3. Nαι το πρόσεξα, μόνο που μας παραθέτετε κοματάκια, μετά απο τα αριθμημένα κατεβατά της αρχής!Εγώ ψάχνω να βρώ αυτά"η δύναμη των επιχειρημάτων, τη φιλαλήθεια και το χριστιανικό ήθος της επιστολής σας"για να καταλάβω σε τι πειρασμό μπαίνεται κυρ-Τελεβάντο!Πάντως τα Γαλλικά σας είναι απίστευτα αλλά και ο "χρυσός νόμος της εφεδρείας"είναι καταπληκτικός....τελος πάντων, ελπίζω ο πατήρ Αεράκης να σας κάνει την τιμή να σας απαντήσει ξανά για να ξεκαθαρίσει το τοπίο...με ακόμα ποιό πειστηκά επιχειρήματα διότι εγώ ένας απλός αναγνώστης έχω καταλάβει ότι η "φωλιά του είναι λερωμένη".

    ReplyDelete
  4. ψύλλους στα αχυρα γυρευεις Παναή.

    ReplyDelete