Thursday, January 19, 2012

"ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;"


"ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;"

Του Παναγιωτη Τελεβάντου
============

Για ποιο λόγο, αλήθεια, ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος βρίσκεται στην Κύπρο;

Πήγε για να κάνει business?

Πήγε να παίξει σκληρό πόκερ με τον Σεβασμιότατο Λεμεσού για το θέμα της αποφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ;

Αλήθεια ποιον εκπροσωπεί όταν ενεργεί με αυτόν τον τρόπο;

Οχι πάντως την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία ποτέ δεν του έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση.

Αλλά μήπως όταν ταξίδευσε στο Κατάρ - με τον κ. Λαυρεντιάδη και τον Επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ (Παπανικολάου) - για να κάνει μπίζνες με τον φονταμενταλιστή Εμίρη του Κατάρ, ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για τις αυθαίρετες και απαράδεκτες για την Εκκλησία πρωτοβουλίες του;

Τα περί συναντήσεως του κ. Ιερωνύμου με τον Μακαριότατο Κύπρου, τα περί ιδιωτικής επισκέψεως, τα περί μετάβασης στη Μητρόπολη Λεμεσού στον εορτάζοντα επιχώριο Μητροπολίτη κ. Αθανάσιο, τα περί επισκέψεως σε πρότυπη Σχολή για ανάπηρους κτλ. δεν πείθουν ασφαλώς κανένα.

Οι εχέφρονες απλά μειδιούν ειρωνικά - όταν ακούν τέτοιες αιτιάσεις- όπως γελούσαν ειρωνικά όταν άκουαν ότι ο υπουργός αμύνης του Γεωργίου Παπανδρέου κ. Πέτρος Γαρουφαλιάς επισκεπτόταν δήθεν την Κύπρο για να επιθεωρήσει την ΕΛ.ΔΥ.Κ. και όχι για να συζητήσει με τον Μακάριο το σχέδιο Ατσεσον!

Δυστυχώς η φερεγγυότητα του Μακαριότατου κ. Ιερωνύμου είναι πολύ κάτω του μηδενός. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δυστυχώς είναι εντελώς αναξιόπιστος.

Ακόμη και αν υποτεθεί ότι προσπαθεί να βοηθήσει την αποφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ το σίγουρο είναι ότι δεν χρειαζόταν να κάνει υπόγειες διαπραγματεύσεις του πάρε - δώσε, όπως κάνει η ΕΚΥΟ στη Μόσχα.

Το σκοτεινό παρασκήνιο και η ιδιοτέλεια έχουν καταντήσει η βαθύτερη φύση του Μακαριότατου. Δυστυχώς!

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Του Νίκου Παπαχρήστου
=============

Τις θερμές ευχές του στον εορτάζοντα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος που τον επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βρίσκεται στην Κύπρο ιδιωτικά, για ολιγοήμερη ανάπαυση, και κατά πληροφορίες φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι στην Λεμεσό.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Ιερά Μητρόπολη, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αθανάσιο, λόγιο Ιεράρχη και πνευματικό αδελφό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να επισκεφθεί την Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη» της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, όπου ακολουθούνται προγράμματα για την αποτοξίνωση και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των κοινωνικών δομών που επιθυμεί να δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι και μια τέτοια Κοινότητα καθώς και δράσεις στήριξης των απεξαρτημένων ατόμων.

Αύριο, Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα έχει, εκτός απροόπτου, συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο.


ΠΗΓΗ:

Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment